Skocz do zawartości
IGNOROWANY

2.0 TDI CAGA Błąd Airbaga po wymianie foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wymieniłem fotele kierowcy i pasażera na full elektryczne z pamięcią i podgrzewaniem. W oryginale miałem podgrzewanie i elektryczne lędźwie. Po podłączeniu wszystkiego podłączyłem akumulator, skasowałem błędy a tu nic. Pojawiają się na nowo. Co to może być. No bo chyba nikt nie wykastrował poduszek, cała reszta działa.

Log-airbug.txt

Opublikowano

SPRAWDZ czy sa air bagi

Opublikowano (edytowane)

O Matko. A to trzeba rozbebeszyć cały fotel ????

A sorry. źle napisałem w pierwszym poście. Otóż cała reszta nie działa. Fotel pasażera działa bez zarzutu. Fotel kierowcy ma pamięć i swój sterownik a ja nie podłączyłem canów ani nie zdjąłem cp. Na początku jeździł a potem przestał. I teraz działają tylko lędźwie a fotel stoi w pozycji że nie moę go zdemontować. Cóż począć ???? Mam tylko jeden pomysł. Spróbować podłączyć cany a potem do serwisu na zdjęcie cp i może wszystko wróci do normy. Czy brak canów może mieć związek z poduchami??? Bo nos mi mówi że nie.

Edytowane przez gdajaca
Opublikowano

ZÓŁTA WTYKE SPRAWDZ

kable czy sa OK w fotelu

daj fote jak masz

Opublikowano

A tak przewody przed podłączeniem sprawdzałem. Wszystko jest po wpinane jak ta lala. Da się sprawdzić elektrycznie poduszkę omomierzem ??   

A co do elektryki fotela udało mi się wypiąć czerwoną wtykę także na krótko będę ciągnął cany do lewego słupka T27a.

Opublikowano (edytowane)

Wsadziłem mój stary fotel na miejsce pasażera i błąd znikł. Znaczy niestety wykastrowali obie poduszki. Bardzo nie ładnie z ich strony.

Czy można przełożyć poduszkę z innego fotela i zabangla ?????? Nie ma żadnej ochrony komponentu, nic nie trzeba gmerać w sterowniku poduszki ??? Zadziała po prostu P&P ?????

Edytowane przez gdajaca