teosaw Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Witam wszystkich klubowiczów. Przejdę od razu do sedna. Od pewnego czasu słyszę dziwny dźwięk dochodzący z przedniej części samochodu (klekot). Jest to audi A4 B6 1.8t 163km 2003r sedan. Dzieje sie to kiedy podjeżdżam pod wzniesienia na lekkim gazie. Na początku myślałem ze gdzieś wydech jest luźny, może jakaś guma sie skończył... Oglądałem auto od spodu nic nie znalazłem. Wszytko wygląda ok jak na moje ok. Może mieliście podobna sytuacje. Może ktoś będzie wiedział co tę autko boli. Jest to dokuczliwy dźwięk. Chciał bym sie was doradzić zanim oddam auto na warsztat i mnie skasują jak za dobrą Ku&^ę . A może to jakaś drobnostka a może coś poważniejszego. Dorzucam filmik na którym słychać ten oto klekot. Pozdrawiam. AUDI A4B6 PROBLEM.mp4
hubertmaster Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 W golfie miałem kiedyś podobnie jak podjeżdżałem pod górkę, czy ruszałem z 2 przy małych prędkościach i wiem, że to było od skrzyni czy sprzęgła. Trzeba szukać, rozpędzić auto, zobczyć, czy na luzie jest podobnie, wyeliminować skrzynie, czy jak sie lekko da hamulec czy słychać.
teosaw Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Witam. Na luzie cisza tak samo jak przy dużych prędkościach. Najczęściej przy więzieniach na małym gazie :( W aucie nie widać różnicy w jeździe ani w mocy.
teosaw Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2018 (edytowane) 49 minut temu, audiaudi napisał: Sprawdź skrzynię Znasz może jakiś łatwy sposób na sprawdzenie bez rozbieranie skrzyni? Edytowane 6 Sierpnia 2018 przez teosaw
Rekomendowane odpowiedzi