Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AEB] Prośba o analize logów statycznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Logi zrobione na grupach 001, 002, 007 na benzynie

logist.JPG

mam taki problem ze falują delikatnie obroty pomiędzy 800-900 i co jakiś czas telepnie silnikiem jakby gubił zapłon,

logi dynamiczne zrobię jak tylko śnieg zniknie, na gazie też występują te same objawy, dzisiaj wymieniłem odme i czujnik temperatury i żadnej poprawy,

Możne macie koledzy jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

co dokladnie wymieniales odnosnie tej odmy? ja ja u siebie wyciagalem i tam nie ma co sie zepsuc, jedyne co to moga byc nieszczelnosci, ewentualnie zaworek zepsuty? jedyne co moge powiedziec to ze przeplywka OK. moze cos nie tak z przepustnica masz? probowales ja przeczyscic i zaadaptowac?

Opublikowano

przepustnice czyściłem i adoptowałem, a w odmie wymieniałem rurkę odpowietrzającą bo mi pękła na zgrzewie[br]Dopisany: 19 Luty 2009, 09:59_________________________________________________zamieszczam jeszcze logi z grupy 16 to są chyba napięcia wtrysków, czwarty wtrysk ma napięcie ok 5,5V gdzie reszta ok 8-1V, czyżby wtryskiwacz niedomagał?

wtryski.JPG

Opublikowano

A ja napisze tak:

zrób jeszcze raz te logi. Ale loguj z osobna każdą grupę, bo logując 3 grupy na raz odświeżanie jest co około 1,5 sekundy, a to za wolno.

Opublikowano

sorrki, że tak długo nie odpisywałem, szogun zrobiłem tak jak pisałeś, zlogowałem grupy pojedynczo: 000, 001, 002, 003, 006, 016

w grupie 000 pozycje które zaznaczyłem czerwona ramką sprawdzałem z wartościami bloków i są nieprawidłowe, w grupie 016 poz 3 i 4 są poniżej lub równo z dolną granicą, na forum znalazłem, że są to czujniki spalania stukowego (jeden nie domaga, tak myśle). czy reset ecu może pomóc?

logi są pod adresem: http://www.harryh.lap.pl/logi/

proszę o ocenę i poradę czy to wina tych czujników stukowych, bo w sobotę będę coś z tym działał

z góry dzieki