Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AFN - problem przy przyspieszaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba ze to silnik AHH ... ;-)

O tego to nie wiedzialem. Myslalem ze wszystkie 90 maja zwykle turbiny.

Opublikowano

chyba ze to silnik AHH ... ;-)

O tego to nie wiedzialem. Myslalem ze wszystkie 90 maja zwykle turbiny.

czlowiek sie uczy cale zycie ... ;-)

P.S silnik AHH jest dosyc ciekawym rozwiazaniem .....

Opublikowano
co to jest n75 i co to znaczy rozruszać turbine ręcznie co tam się czyści bo zabardzo sie nieznam a mam podobny problem

U Ciebie nie ma kierownicy turbiny wiec to odpada. A zawor N75 jest od regulacji kierownicy w turbinie.

to ja ma 1Z i cos mi wystaje z turbo-sprężarki po stronie spalin, wiec to jest od kierownic czy nie :neutral:

Opublikowano

Czy przy zawieszajacym się turbo będzie ubywać oleju w silniku, kopcenie? Bo u mnie pod tym względem wszytko w porządku.

p.s. dziś przeliczyłem spalanie po pierwszych 600kmi i jestem w szoku bo mi wycodzi ok.4,5l-5l na 100km :mrgreen przy typowej jeżdzie nie za wolno, nie za szybko - mieszany głownie poza miastem.

Opublikowano
Czy przy zawieszajacym się turbo będzie ubywać oleju w silniku, kopcenie? Bo u mnie pod tym względem wszytko w porządku.

p.s. dziś przeliczyłem spalanie po pierwszych 600kmi i jestem w szoku bo mi wycodzi ok.4,5l-5l na 100km :mrgreen przy typowej jeżdzie nie za wolno, nie za szybko - mieszany głownie poza miastem.

norma :mrgreen:

Opublikowano
co to jest n75 i co to znaczy rozruszać turbine ręcznie co tam się czyści bo zabardzo sie nieznam a mam podobny problem

U Ciebie nie ma kierownicy turbiny wiec to odpada. A zawor N75 jest od regulacji kierownicy w turbinie.

to ja ma 1Z i cos mi wystaje z turbo-sprężarki po stronie spalin, wiec to jest od kierownic czy nie :neutral:

nie .... :twisted:

Opublikowano

nie .... :twisted:

wieć co ??jeżeli koledzy mogą mnie oświecić, to się rusza i jest podłączone do zawou N75

Opublikowano
  • Autor

U mnie w cylku mieszanym, wyszło 6,1

Samo miasto (wiekszosć w korkach), wyszło 6,6

Opublikowano

Czy przy zawieszajacym się turbo będzie ubywać oleju w silniku, kopcenie?

Czy da się rozruszać te kierownice turbo bez wyciągania turbo z silnika? Dałem już mu popalić na drodze ale nadal czasami go przycina, jakaś inna metoda?

Opublikowano
Czy przy zawieszajacym się turbo będzie ubywać oleju w silniku, kopcenie?

Czy da się rozruszać te kierownice turbo bez wyciągania turbo z silnika? Dałem już mu popalić na drodze ale nadal czasami go przycina, jakaś inna metoda?

nie "zawieszanie sie turbo " nie ma nic wspolnego z ubytkiem oliwy .....

da sie rozruszac ..... :twisted:

Opublikowano

Proponuje lekture 5 czy 6 tematow nizej.

Opublikowano

No to moge się pochwalić, że u mnie problem z brakiem mocy zniknął. Wczoraj pogrzebałem sam przy silniku i okazało się, że zacisk na rurze od filtra powietrza do turbiny był luźny - niedokręcony. Po dokręceniu głupiego zacisku mój problem jak narazie zniknął :grin: . I jak tu oddawać nasz niunie mechanikom, jak nawet takiego bzdetu nie zauważyli :shock:.

Wniosek... spradzać samemu co się tylko da i dopiero jechać do speców.