Bartess87 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Cześć, po kilku dniach przerwy w jeździe, wsiadłem w auto, odpaliłem i wyświetlił się komunikat o spadku ciśnienia w oponach plus ikona TPMS. Wysiadłem, obejrzałem opony - wyglądają ok ale dla pewności wbijam na pobliską stację aby zmierzyć ciśnienie. Mierzymy, ok w prawej przedniej oponie mniej o 0,1 bara, wyrównuję. Odpalam samochód, aby zapisać ciśnienie i zonk - wyskakuje komunikat, że nie można zapisać ciśnienia. wrzucam wsteczny, aby wyjechać i komunikat o awarii czujników parkowania - myślę sobie wtf, co jeszcze! Ruszam w stronę swojego parkingu i widzę, że ciągle pali się na pomarańczowo ikona check engine.... Czy ktoś miał może podobnie, albo wie co mogło się stać?
Ogi Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Na moje to padł ci moduł odpowiedzialny za ww rzeczy
Bartess87 Opublikowano 1 Września 2018 Autor Opublikowano 1 Września 2018 Dziękuję adminowi za przeniesienie tematu do odpowiedniego działu Wracając do usterki - dziękuję @Ogi za odpowiedź. W aso okazało się, że problemem był przetarty kabel. Diagnostyka i naprawa zajęły 2 godziny i wszystko jest już super
heretyk Opublikowano 7 Października 2018 Opublikowano 7 Października 2018 W dniu 1.09.2018 o 21:46, Bartess87 napisał: Dziękuję adminowi za przeniesienie tematu do odpowiedniego działu Wracając do usterki - dziękuję @Ogi za odpowiedź. W aso okazało się, że problemem był przetarty kabel. Diagnostyka i naprawa zajęły 2 godziny i wszystko jest już super Strasznie słabo sie czyta te historie o B9... Wiesz moze która wiązka się przetarła? Może masz numer na zleceniu? W którym ASO byłeś?
Rekomendowane odpowiedzi