Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki kolor czujnika G62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam do wymiany G62 ale w czym problem, mam fabrycznie niebieski zamontowany. Pan z ASO pytał o kolor czujnika, powiedziałem że niebieski 4-pinowy ale na końcu dał mi zielony za 179zł. I teraz pytanie czy to ma być ten czujnik? Bo nie jest jasno określone na forum jaki to ma być kolor. Proszę o pomoc :)

Kod silnika AFN 97r.

nr katalogowy nowego czujnika 059 919 501

Edytowane przez Szati 1991

Opublikowano

Myślę ze kolor niebieski ( jasny ) bo taki był montowany ori jest już nie osiągalny . A na tym czujniku nie masz numeru?  Jeśli to był z ASO to powinien być na nim numer i logo  jeśli tak jest to powinno wszystko grać ...

Opublikowano
  • Autor

Czujnik zakupiłem w ASO a starego nie wyciągnąłem żeby sprawdzić nr czujnika ze względu na ubytek płynu. Ale dalej mnie nurtuje temat z tym kolorem. Nikt ostatnio nie wymieniał? 

Opublikowano

Ja wymieniałem z miesiąc temu co prawda w b6 ale chyba mamy takie same, Mechanik zdjął ori niebieski i założył zamiennik czarny bodajże, kolor kolorem a u mnie wszystko pasuje i działa nic nie wycieka i brak błędów :)

Opublikowano
  • Autor

Tylko o co chodzi z tymi trzema różnymi nr katalogowymi? Jest szansa sprawdzić u mnie nr bez demontażu części?

forrum.jpg

Edytowane przez Szati 1991

Opublikowano
6 godzin temu, Szati 1991 napisał:

Tylko o co chodzi z tymi trzema różnymi nr katalogowymi? Jest szansa sprawdzić u mnie nr bez demontażu części?

forrum.jpg

A jaki masz problem wyjąć czujnik ? Zaciskasz wąż gruby od zbiorniczka w. na zimnym silniku  (by się nie po parzyć ) zdejmujesz kostkę z czujnika , podstawiasz pod czyjnik kawałek obciętej butelki plastikowej by wyłapać płyn . i wyciągasz czujnik  i robisz z nim co tylko chcesz .Wkładasz nowy lub zakładasz wyjęty zalewasz resztę płynu z butelki (wyłapany ) zwalniasz zacisk z węża i po robocie bez strat płynu  Robiłem to nie raz i jest to do zrobienia ...a co do kolorów czujnika to zauważ  ze  każdy jest inny  Ma literkę na końcu lub nie ... Kazy jest do innego silnika , Każdy silnik ma inny komputer więc każdy będzie miał inną rezystencję ...

Różnica będzie taka ze jeden wcześniej pokaze Ci na blacie 90* a drugi wolniej  I do ECU chyba też ..Ja ostatnio kupiłem dla siebie firmy Hella kolor ni niebieski ni zielony (coś turkusowy kolor ) i działa bez zarzutu  To tyle według mnie 

Opublikowano
  • Autor

Dzięki OLIVER za wyczerpującą odpowiedź :) jutro wymieniam i tyle. Napisze wieczorem moją relacje :)

Opublikowano
  • Autor

Czujnik wymieniony bez problemu. Ale jest problem, temperatura na climatroniku 98 stopni cały czas a na zegarach 90;/ Co to za przyczyna? Układ zapowietrzony?

Opublikowano
47 minut temu, Szati 1991 napisał:

Czujnik wymieniony bez problemu. Ale jest problem, temperatura na climatroniku 98 stopni cały czas a na zegarach 90;/ Co to za przyczyna? Układ zapowietrzony?

Hmmm. Powiem Ci tak ...Dobrze by było byś podpioł pod Vaga i sprawdził jak jest faktycznie .. Ja osobiscie nie sprawdzam na klimatroniku a na wagu jak mi pokazuje np. 85* to na liczniku już stoi 90* Moim zdanie licznik nie pokazuje zbyt dokładnie 

Opublikowano
  • Autor

I jest znowu kicha. Na zegarach równe 90 stopni a na klimatroniku po wymianie czujnika 98 stopni. Co znowu jest nie tak? Układ odpowietrzyłem zgodnie z zaleceniami forum