Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AMB] Schodzi powłoka na tunelu środkowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nacieszyłem się już swoją nową furką teraz zaczynają mnie boleć szczegóły, jednym z nich który umieszczam w tym dziale jest strasznie obdrapany tunel środkowy, jest on pokryty taką powłoką która się łuszczy i schodzi, można to normalnie palcem wałkować, mam pytanie czy ktoś może ma jakiś ciekawy sposób na to jakieś malowanie lub coś w tym stylu lub ewentualnie ile kosztuje nowy tunel żeby go ewentualnie wymienić??

Dzieki i pozdro

Opublikowano

Szukałbym raczej używki na allegro. Jest trochę rozbierania żeby ten tunel wymienić, ale uważam, że każda próba malowania, czy innych działań, zupełnie nie da efektu i będziesz jeszcze bardziej zniesmaczony wyglądem tunelu niż w tej chwili.

Opublikowano

To jest jedna z wielu wad w Audi czy to B6 ,B7 problem jest ten sam.

Opublikowano

w ogóle cały koncern VW,audi ma z tym problemy,Łuszczące się plastiki.nawet w pismach motoryzacyjnych o tym piszą.

Opublikowano

macie może jakieś fotki jak zdemontować taki tunel?

Mam okazję kupić tunel w idealnym stanie, z ramką 2 DIN (teraz mam 1DIN) i mam pytanie, czy jak zamontuję ten 2 DIN to póki nie mam RNS-E to da się zamontować radio ori czyli Concert?

Opublikowano

każde radio zamontujesz... jak kupisz nakładkę to i zwykłe...

Opublikowano

tommylee zdjecia demontazu tunelu srodkowego sa w wątku RNS od A do Z, o ile nie jest juz za pozno... jak nie znajdziesz to daj znac, wrzuce screeny z ELSY...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

u mnie tez są ubytki powłoki, nie to że całkiem złazi, ale w miejscach gdzie się stuka niechcąco - np. przy zapinaniu pasów - to zeszła szarawa powłoka i ukazał się czarny plastik. Myślałem żeby rozebrać to, położyć podkład do plastiku i pomalować sprayem. Nie wiem tylko czy dobierze się kolor i jak to się będzie trzymać. Jeśli się uda dam znać. :naughty:

Opublikowano

znajomy kiedys przemalowywal listwy z drewnianych na alu i wyszlo ok, no ale demontaz byl niezbedny tam i domyslam sie ze bylby tutaj tez takze nie wiem czy jest sens jezeli znalazles drugi egzemplarz w lepszym stanie bo i tak musisz rozebrac (chyba ze chce Ci sie oklejac cale wnetrze samochodu :D )

Opublikowano

U mnie tez zlazi to cholerstwo :wallbash: :wallbash:

Cena tunelu w aso to okolo 300zl

Opublikowano

heh moze macie tipsy :D dlatego wam schodzi :D

300PLN to nie duzo za caly tunel

OT: kumpel ma samochod po jakiejs Pani z dlugimi pazurami i wszystkie prawie przelaczniki ma tak zjechane ze prawie nic juz na nich nie widac :)

Opublikowano

Jak w ASO chcą 300zł za tunel to taniocha tylko brać!!! Z moich obliczeń wychodzi (po podwyżce) ponad 460zł :(

Opublikowano

Jak w ASO chcą 300zł za tunel to taniocha tylko brać!!! Z moich obliczeń wychodzi (po podwyżce) ponad 460zł :(

Mowie okolo bylo tak jakies 3 miesiace temu.