Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9 ajm wymiana silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie padło mi 1.9 ajm I planuje wymienić silnik na inny. Czy 1.9 alr podejdzie czy trzeba będzie coś modzic? Jaki motor mogę wstawić ? Zamiast ajm? 

Opublikowano

Jak wrzucisz AJM czy AWX lub AVF to pamiętaj o tym że musisz ruszyć mapę bo wtryski są inne. Szczerze ciężko w ostatnim czasie kupić zdrowe fajne ARL, niestety takie są realia. Wszystkie silniki niby po 200 tys a rzeczywistego nalotu maja 400 ;)

Kup zdrowe fajne AJM lub AWX i ciesz sie jazda :)

Edit: Rozumiem, że szukasz tylko słupka a osprzęt typu turbo itp chcesz zostawić swoje?

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano
  • Autor

Tak mam założone nowe turbo itp itd i nowy intercooler. Nowe turbo w sensie nowe po regeneracji. Osprzęt mogę przerzucić ze swojego silnika. Tak wiec zamiast ajm co byś poleciał wstawić? Arl podejdzie bez modow czy szukać ajm lub avx?

Opublikowano

Szczerze szukaj zadbanego AJM lub AWX tak jak mówiłem. ARL w dobry stanie ktory nadaje sie na swap to raczej rzadkość chyba ze masz jakiś sprawdzony silnik ktory mozesz sprawdzić jeszcze na aucie. Z tego co wiem ARL nie podchodzi bez jakiś przeróbek. Przy AWX musisz ruszyc mape tak samo bo pompki są inne. Ale raczej z turbem od AJM nie oczekuj szalowych wyników na rolkach.

Miałem u siebie ATJa - to to samo co AJM tyle ze quattro i założyłem osprzęt od AVF, turbo, wtryski i górna granica to bylo 176 koni podobno przez turbo.

Edit: Z własnego doświadczenia Ci radzę, kup zadbane AJM czy awx bo ARL nie kosztuje 2500 zł w dobrym stanie.

Edytowane przez Mordeliuss

Opublikowano
13 minut temu, Mordeliuss napisał:

kup zadbane AJM czy awx

Zadbane AJM ? To najstarsza wersja PD a Ty mówisz zadbane. 99% AJM jest zajechana jak pięty Mojżesza ... AWX / AVF będzie zdecydowanie lepszym rozwiązaniem.

ARL/ ASZ /BLT i inne też będą pasować ale czeka Cie zmiana miski, przewodów wodnych itp itp .

Opublikowano
  • Autor

Jednak nie inwestuje i moje a4 b5 ajm idzie na części takze dostępne jest cale auto na części :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 27.09.2018 o 18:44, a4mwo napisał:

Jednak nie inwestuje i moje a4 b5 ajm idzie na części takze dostępne jest cale auto na części :)

Ile chcesz za turbo? Gdzie regenerowałes? Ile ma najechane po regeneracji?

Jaki miałeś srodek?

Edytowane przez Krzysiek_A4/A6