poziek Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 dlaczego nie chcesz wstawić zwykłej, prostej rury zamiast ? Ja odpowiadałem na pytanie kolegi ile kosztuje rozrząd w ASO, a Ty mówisz o katalizatorze. Ja zamierzam wymiecić katalizator na strumienicę wyciszającą czy jakoś tak. Kolega ma rurę w golfie i strasznie to mu chodzi. Może jest mało profesjonalnie zrobione (nie wiem), wpada w takie dziwne wibracje wydech, nie wiem dlaczego, ja się na tym nie znam, ale był u mechanika który stwierdził że jest wszystko ok, wydech szczelny i nie ma prawa dostawac wibracji, a jednak dostaje. Ja nie chciałbym żeby po tej operacji mi też tak zaczął chodzić. Jak wstawię strumienicę, to mam możliwość na opaskach regulacji naprężenie wydechu, a jak wspawa się na stałe rurę to już lipa, może prężyć (bo podejrzewam że pręży wydech w tym golfie i dlatego tak jest). a czy w tym golfie miał plecionkę ?
mily Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 a co miał to nie wiem, bo on już takiego kupił. Nie wiem co tam było, w każdym razie nie ma, jest wstawiona rura.
poziek Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 a co miał to nie wiem, bo on już takiego kupił. Nie wiem co tam było, w każdym razie nie ma, jest wstawiona rura. wytnij kata, wstaw rure, wymień plecionke - nic nie będzie ci drgało
mily Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 A co to jest plecionka?? Sorry za pytanie jak głupie, ale się nie znam na mechanice.
mily Opublikowano 4 Marca 2009 Autor Opublikowano 4 Marca 2009 Hmy, a może konkretniej, jak by mi ktoś powiedział profesjonalną nazwę to bym sobie znalazł?? Bo: Plecionka - wyrób z ponakładanych na siebie w określonym porządku włókien, produkt rzemiosła zwanego plecionkarstwem. Plecionki znane były już od czasów prehistorycznych, zarówno w wyrobach użytkowych (kosze, liny, maty), jak i zdobniczych. ???? Oczywiście żart, ale wpisując pleciona raczej nic nie znajdę. W naszym forum jak się wpisuje to wszędzie jest coś takiego, ale nikt nie wyjaśnia co to jest. A ja dociekły wiedzy zanim coś zrobię chciałbym wiedzieć co to jest i po co??
poziek Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Zobacz na zdjęcie z aukcji: http://moto.allegro.pl/item572388773_przednia_rura_wydechowa_plecionka_kia_pregio.html łopatologicznie: plecionka to to pośrodku tej rury....
mily Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 Domyślam się że ma to niwelować naprężenie wydechu. THX za wyjaśnienie.
poziek Opublikowano 5 Marca 2009 Opublikowano 5 Marca 2009 Domyślam się że ma to niwelować naprężenie wydechu. dokładnie tak, dzięki temu cały wydech "pracuje"
mily Opublikowano 5 Marca 2009 Autor Opublikowano 5 Marca 2009 No to teraz mogę jechać do mechanika z taką wiedza i już mi kitu nie wciśnie Temat myślę że jest wyczerpany, można zamknąć. Dzięki za odpowiedzi i pomoc. POZDRAWIAM MILY
Rekomendowane odpowiedzi