Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

tylna wycieraczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przestała działać mi dzisiaj tylna wycieraczka , tzn po włączeniu manetki nic się nie dzieje , ale jak jest włączona manetka i przekręcam zapłon wycieraczka przeskakuje może 1 cm i tak za każdym przekręceniem zapłonu co to może być ?

pozdrawiam

Opublikowano

Może być zatarty mechanizm . Trzeba rozrbrać poszycie klapy ,przekonserwować  mechanizm i sam silnik.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam

Czyszczenie nic nie pomogło dalej to samo , na krótko z aku chodzi , macie jakieś pomysły , i może mi ktoś powiedzieć gdzie powinno być napięcie na kostce zasilającej silniczek , kostka 4 pinowa i dlaczego są 4 piny

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam czy ktoś jest w stanie mi pomóc, kupiłem nowy silnik nowa manetke wymieniłem przekaźnik 213 i dalej wycieraczka nie działa, na kostce po załączeniu wycieraczki pojawia się napięcie 12-13 V na 2 pinie z tego co wiem po załączeniu powinno pojawić się tam szczątkowe napięcie impuls do załączenia silniczka a u mnie jest cały czas pełne, czy ktoś wie o co chodzi bo już brakuje mi pomysłów. 

Opublikowano

Zmieniałeś silniczek z mechanizmem i dalej to samo?Na forum piszą o podobnym problemie jak u Ciebie i wycieraczki zaczynają działać jak do podłączonej kostki do silniczka poda się 12v na jeden ze skrajnych pinów. Jeśli u Ciebie zadziała to pewnie przerwane przewody w harmonijce tylnej klapy 

Opublikowano
  • Autor

U mnie to wygląda tak , pierwszy pin w kostce to masa, na 2 pinie jest cały czas napięcię 12V, na 3 pinie pojawia się po włączeniu spryskiwacza tylnej wycieraczki ,i na 4 też jest cały czas napięcie 12V z tego co wiem to na 2 pinie po włączeniu wycieraczki  powinno się pojawiać napięcie co jakiś czas chyba , że jestem w błędzie , ale wycieraczka jak nie działała tak nie działa

Opublikowano

Wydaje mi się że na 1 pinie też powinno być stałe 12v - może warto sprawdzić