Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bluetooth nie orginalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry przepraszam jak powtarzam temat ale nie znalazłem tematu który mnie interesuje tzn widziałem o BT ale oryginalnym, a mnie interesuje o to https://www.ebay.co.uk/itm/Audi-Rns-E-Bluetooth-Adapter-Aux-in-Cable-Radio-GPS-Rns-E-Tv-Plug-MP3/392097113403?epid=1455543523&hash=item5b4acf253b

A moje pytanie brzmi czy będzie to działac normalnie z radiem rns-e z nawigacja. Pytam bo nie chce kupić po to aby leżało w domu ?

Opublikowano
  • Autor

Ktoś coś powie na ten temat? 

Opublikowano

Zadziała ale tylko na wejściu aux jako odtwarzacz multimedialny. Nie wiadomo jak z jakością dźwięku bedzie-są 2 wersje takiego modułu: z filtrem przeciwzakłóceniowym oraz bez owego filtra,po odpaleniu auta może dojść do pojawienia się szumów itp.

Edytowane przez pila24

Opublikowano

To jest taka gotowa wersja tego co zrobił kolega August

Opublikowano
  • Autor

A jak to podłączyć ktoś powie czarny do obudowy a czerwony? 

Opublikowano

Czarny masa,czerwony +12 Acc

Opublikowano
  • Autor

Ok ale gdzie go wpisać w radiu? 

Opublikowano

W radiu masz masę pod pinem 12 w dużej kostce,problem z napięciem +12v po włączeniu stacyjki którego nie ma w kostce radia. Albo szukasz takiego napięcia sam albo podłączasz się pod stały plus w pinie 15 dużej kostki ale jest ryzyko iż Twój  BT rozładuje aku jak auto dłużej postoi.  

Opublikowano
  • Autor

To masy nie podłącza do obudowy tylko do pionu 12 dobrze zrozumiałem A czerwony pod 15 ale jest ryzyko że akumulator padnie. A tak żeby było bezpiecznie to gdzie się wpisać żeby był prąd? 

Opublikowano

Ten mały bluetooth raczej się nie uspi i będzie kradł prąd,skombinuj sobie miernik i sprawdź we wtyczkach klimatronika gdzie pojawia się +12v po włączeniu stacyjki.

Opublikowano

mam taki moduł, działa to bardzo dobrze. 

W skrzynce bezpieczników masz +12v po zapłonie i tam trzeba się wpiąć. 

Opublikowano
  • Autor

No spoko a mógł byś pokazać foto lub jakoś opisać gdzie się wpisać nie jestem elektrykiem hehe

Opublikowano
  • Autor

Dobra wiem już jak podłączyć prąd i BT działa telefon go wykrywa i w ogóle ładnie, lecz w radiu nie wyświetla mi się funkcja Aux ? co teraz? 

IMG_20181105_174738.jpg

IMG_20181105_174750.jpg

Opublikowano

Audi RNS-E aktywacja AUX-IN – kodowanie

1. Wchodzimy w moduł [37 – Navigation].
  2. Przechodzimy do kodowania i odczytujemy jego wartość. Będzie to liczba składająca się z ciągu siedmiu cyfr. Pierwszą cyfrą powinno być 0, więc niektóre interface’y mogą ją ignorować wyświetlając jedynie kolejne 6 cyfr.
  3. Spisujemy kodowanie i sprawdzamy cyfrę szóstą (drugą od końca).
  4. Zmieniamy cyfrę szóstą (drugą od końca) na 5 (w przypadku braku tunera radia satelitarnego) lub 6 (w przypadku, gdy system RNS-E jest wyposażony w tuner radia satelitarnego).
Opublikowano
  • Autor

Jak by ktoś chciał podłączyć to ja zrobiłem tak jak na zdjęciu i działa z radiem a jak wylaczysz to i BT się wyłącza 

Screenshot_20181104-141043.jpg