Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] Podłączenie nieoryginalnego radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z podłączeniem radia Pioneer (1 din) w Audi A4 B6, kupiłem już 3 różne moduły na allegro i za każdym razem mam ten sam problem czyli radio w ogóle nie odpala tak jakby nie dochodził prąd do niego. Nie mam pojęcia jak to w końcu podłączyć. Obecnie mam 1 moduł z allegro, mogę powysyłać zdjęcia kostek modułu, radia i kostek co wychodzą z auta.

Proszę o pomoc..mam już dość zamawiania i odsyłania tych modułów..

Opublikowano

Pokaż zdjecie z nalepki na radiu

Opublikowano
  • Autor

IMG_20180915_113435.jpg

Opublikowano

To jest naklejka z radia audi concert a przecież chcesz podłączyć pioniera

Opublikowano
  • Autor

Nie ma żadnej naklejki na radiu Pioneer, to jest model MVH-180UB i tam są standardowe kostki iso. Znalazłem takie zdjęcie w grafice:

4216411600_1470883531.jpg

Opublikowano
  • Autor

Dodam że moduł który kupiłem, jest po to żeby grały tylne głośniki i sub, bo podobno jak się podłączy nieoryginalne radio to grają same przednie głośniki ale ja nawet jak podłączyłem samo radio pioneer bezpośrednio to radio się nie włącza.

Opublikowano

Jest podłączenie w instrukcji 

A przejściówka jest taka by w razie potrzeby przepiąć kabelki. 

Żółty w kostce zamień z czerwonym,a pod czerwony trzeba podpiąć napięcie +12v po włączeniu stacyjki którego nie ma w kostce radia. Zapewne w klimatroniku jest taki przewód.

Screenshot_2018-11-01-08-35-55.png

s-l300.jpg

Edytowane przez pila24

Opublikowano
  • Autor

Ale ludzie to nie o to chodzi. Wiem jak działa zamienianie kabelków żółty z czerwonym i tak miałem we wcześniejszym aucie (vectra b) żeby nie resetowało mi radia po każdym wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Problem polega na tym że, chce zamontować radio pioneer w audi. Żeby wszystkie głośniki grały + sub potrzebny jest specjalny moduł i powinno wszystko grać po podłączeniu ale niestety w moim przypadku tak nie jest i zamówiłem już 3 różne moduły i dalej nic nie działa. Czytałem dużo już na forum na temat podłączania niefabrycznego radia i wszyscy właśnie mówią o takim module. z tym że większość przypadków jest takich że po prostu bez modułu działają same przednie głośniki, a ja podłączając bezpośrednio radio nawet sam przód mi nie gra tylko wgl nie odpala radio. Proszę o pomoc ludzi którzy mieli styczność z modułem albo wiedzą coś więcej na temat podłączenia nieoryginalnego radia.

Podaje linki do modułów jakie zamówiłem:

https://allegro.pl/ramka-radiowa-modul-klucze-audi-a4-b6-b7-2000-2009-i7224386513.html?snapshot=MjAxOC0xMC0yMFQyMjoxODo0Ni42NzNaO2J1eWVyOzZmNjEwMjk3NmViNzBlZDY3ZGYxNjdjMzEwYmI2YmY4YjBhMjI5ZGFiYTFmMDc0M2Y5M2RlOGNkYmNkYjg5Yzk%3D

https://allegro.pl/tylne-glosniki-subwoofer-modul-audi-a3-a4-a6-a8-tt-i7344672454.html?snapshot=MjAxOC0xMC0xNlQxODoxMzoyMi4yNzVaO2J1eWVyOzc2MDRkZGQ2ODUyODNjOGMzMGY0YWYxNTE5ZTkyYjI3ZjMxMmQ2OTg0NDQzZmZiOWRmNDdkYTYwNWRlOTUyNzk%3D

Opublikowano

Sprawdź czy w module czasem po prostu nie są zamienione kable od zasilania radia. Podłącz moduł, miernik w dłoń i sprawdź + i - oraz pamięć czy napięcie dochodzi.