popo601 Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 (edytowane) Witam wszystkich i z racji tego że niedawno nabyłem swoje pierwsze Audi to postanowiłem wrzucić kilka fotek i się nimi z Wami podzielić, jeśli chodzi o wyposażenie to wydaje mi się całkiem bogate i można powiedzieć że ma prawie wszystko oprócz nawigacji i xenonu Wiem że silniki 2.0 TDI nie mają dobrej opinii jak i skrzynia multitronic ale priorytetem przy zakupie samochodu był właśnie automat, a ta konkretna sztuka trafiła mi się od znajomego więc nie miałem za dużego wyboru a że audiczka mi się strasznie spodobała ze względu na te koniakowe dość rzadkie skóry to wziąłem bez zastanowienia, auto ma oryginalny przebieg obecnie 251 000 więc myślę że z silnikiem nie powinno być problemów większych a skrzynia była robiona 3 lata temu w 2015 bo auto było sprowadzone z Francji z uszkodzoną skrzynią, kolejną wymianę oleju w skrzyni przeprowadzono przy 240 00 nie wiem co dokładnie było w skrzyni wymieniane ale naprawa kosztowała o koło 3 000 PLN. Auto miało być też bezwypadkowe ale po sprawdzeniu VIN okazało się że miała małą przygodę we Francji w 2009r. i z tego roku jest właśnie przednia szyba oryginalna z logo audi, reszta szyb to oryginalne z rocznika samochodu czyli 2005r. Ogólnie auto świetnie się prowadzi w zawieszeniu nie ma żadnych luzów a silnik jest bardzo dynamiczny ponieważ z tego co wiem ma małego chipa zrobionego, fabrycznie to była wersja 140 KM a obecnie nie wiem ile ma ale znajomy twierdzi że 160 a może i więcej, żeby dowiedzieć się ile konkretnie to by trzeba pojechać na hamownię tyle że nie wiem gdzie w mojej okolicy ktoś takową ma aby sprawdzić moc auta ale ja z dynamiki jestem więcej jak zadowolony w końcu jest czym jechać i wyprzedzać bez obawy że braknie mocy, jeśli chodzi o V-max to osobiście nią jechałem 225km/h i żeby nie to że musiałem już odpuścić bo się kończyła droga to myślę że te 230km/h by spokojnie poszła ... a może i więcej nie wiem pewnie będę miał okazję jeszcze to sprawdzić, ale jeśli ktoś ma również 2.0 TDI to możecie napisać ile takie coś poleci. W aucie mam w planach przyciemnić szyby, kupić ładne alusy najlepiej 18'' i może wymienić oświetlenie wewnątrz na LED. Jeśli chodzi jeszcze o silnik to czy tylko ja mam takie wrażenie czy faktycznie one pracują zupełnie inaczej (charakterystycznie) niż np. 2.0 HDI w peugeocie czy citroenie, ostatnio byłem u innego znajomego mechanika to mi się zapytał co to za "sieczkarnie" kupiłem a po chwili się zaśmiał i mówi że te silniki tak chodzą, stojąc z przodu przy aucie przy zamkniętej masce faktycznie można odnieść wrażenie jakby w silniku coś tarło albo śrutowało, ciężko to opisać ale podnosząc maskę i słuchając silnika bezpośrednio już tego wrażenia nie ma i trochę mnie to dziwi czy Wasze 2.0 TDI również tak pracują, ja przez ostatnie 7 lat jeździłem właśnie 2.0 HDI i może już zbyt się przyzwyczaiłem do dźwięku jaki wydaję 2.0 HDI w Peugeocie 307 hmmm sam nie wiem bynajmniej w aucie panuje cisza a i silnik w środku słychać jak TDI ? Wyposażenie: Koniakowe skóry czujnik deszczu czujnik zmierzchu 4 x szyby elektryczne podgrzewane fotele podgrzewana tylna kanapa elektryczne lusterka podgrzewane lusterka klimatronik dwustrefowy tempomat odprowadzanie do domu czy jak to się tam nazywa domykanie szyb z pilota czujniki parkowania tył multimedialna kierownica kolorowy FIS łopatki zmiany biegów przy kierownicy samo ściemniające się lusterko wewnętrzne jak mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę, wiem że część tego wyposażenia jest w standardzie ale o ABS, ESP czy wspomaganiu kierownicy chyba nie trzeba pisać ? a propo wspomagania kierownicy to czy u Was też chodzi ciężej niż w większości innych aut ? ponoś B7 tak ma. Edytowane 6 Listopada 2018 przez popo601 Dodanie wyposażenia
cinkers Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Hej, Gratulację zakupu chociaż faktycznie to zestawienie nie należy do najbardziej udanych... Oby nic się nie działo przez jak najdłuższy czas. Ze sprawdzaniem V-maxa byłbym ostrożny do momentu gruntownej diagnostyki przez mechanika/sprawdzenia błędów na kompie itp. Chyba, że to już jest zrobione. Nie znam szczegółów ale w 2.0tdi ludzie wymieniali jakieś imbusy pomp etc. więc na pewno warto się temu przyjrzeć jeśli w tej jednostce będzie miało to zastosowanie. Skóry ciekawe ale kierownica wskazywałaby na o wiele więcej niż 250K km... ? Niemniej - powodzenia !
Adakiahz Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 Ładnie ładnie, ale te fotele to z chęcią bym przygarnął 1
popo601 Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Opublikowano 6 Listopada 2018 Dzięki, również zwróciłem uwagę na kierownicę że z lewej strony jest trochę wytarta ale nic innego powycierane nie jest a wiem że lubieją się wycierać przyciski od klimatronika jak i od przełącznika świateł oraz od szyb więc być może właściciel z Francji wymieniał kierownice hmmmm ogólnie ja jestem trzecim właścicielem tego samochodu od nowości a drugim w kraju we Francji miała jednego właściciela a wpisy serwisowe jakie znalazłem po sprawdzeniu po VIN miała tylko jeden właśnie w 2009 roku i było to całe 71 000 od nowości czyli przez 4 lata, licząc tą średnią do roku 2018 to by wskazywało na faktyczny przebieg 251 tyś. który ma obecnie może Francuzi nie serwisują aut w ASO jak Niemcy tylko u "Stasia" w garażu bo aż dziwne że przez tyle lat jest tylko jeden wpis serwisowy.
cinkers Opublikowano 6 Listopada 2018 Opublikowano 6 Listopada 2018 7 minut temu, popo601 napisał: lubieją się wycierać przyciski od klimatronika jak i od przełącznika świateł oraz od szyb W B7 nie był to już taki problem jak w B6 więc auto może mieć wysoki przebieg a przyciski dalej będą w dobrym stanie.
Rekomendowane odpowiedzi