Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Jak rozpoznać lampy EU czy angielskia wersja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

A jak wyglada sytuacja z soczewkami?

Czy soczewki w UK sa inne niz w UE? Czy jest roznica pomiedzy soczewka xenonowa lewa i prawa oraz UK i UE?

Z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

tomi08033 byles na przegladzie?? wystarczy sama zmiana klosza?

Opublikowano

w lampach po lifcie u mnie jest napisane HR czyli wersja europejska i prawo stronna strzałki sa skierowane na lampie lewej w strone lewa tzn. na zewnatrz lampy,grot skierowany od strony grilla -wychodzi

prawa lampa ma dwa groty skierowane w dwie strony lewa i prawa

Opublikowano
  • Autor

jeszcze na przeglądzie nie byłem. dam znac jutro albo po jutrze czy wymiana klosza wystarczy

Opublikowano

Trzeba uważać na sprzedawców z ALLEGRO, bardzo często potrafia nic nie wspomnieć że jest to lampa do ANGLIKA. Pisza tylko bajeczki ze niby ma jedną inną. Ja sam nadziałem sie podobnie.

http://www.allegro.pl/item573172069_lampa_przod_audi_a4_95_99_lewa_valeo_kierunek.html

http://www.allegro.pl/item541961632_audi_a4_b5_95_00_lewa_kompletna_lampa_kierunek.html[br]Dopisany: 07 Marzec 2009, 13:58_________________________________________________Tak powinny wyglądać wyżłobienia na kloszu lamp do wersji EUROPEJSKIEJ

8470a275959b9d2amed.jpg

Opublikowano

Na reflektorze powinny by strzałki:

1. strzałka w prawo - reflektor przeznaczony do ruchu lewostronnego (np. z auta z rynku UK)

2. brak strzałki - reflektor do ruchu prawostronnego

3. strzałka z lewym i prawym grotem - reflektor symetryczny lub z możliwością przestawienia wiązki (nadaje się i do UK, i do Polski.

Niby tak powinno byc, ale na stronach Helli oznaczenie lamp dla ruchu prawostronnego jest okreslone jako E1 1186, dla ruchu lewostronnego (w e-sklepie InterCarsu)E1 1202 oraz E1 1203.

Nie ma mowy o strzalkach itp.

[br]Dopisany: 09 Marzec 2009, 13:09_________________________________________________znalazłem jeszcze wsieci taką wypowidź co do soczewek:

cyt:

wg. EPC, są lampy regulowane i takie które są tylko dla ruchu prawostronnego oraz takie które są tylko dla ruchu lewostronnego.

Regulowane soczewki mają na obudowie oznaczenie YX, FD

tylko ruch prawostronny- FC, FM, YW,

tylko ruch lewostronny FN oraz jest jeszcze YY ale nie wiem jaki to typ

Xenony natomiast są FA, FB -regulowany

Opublikowano

Już znalazłem rozwiązanie. Okazało się że lampy UK od EU różnią sie tylko kloszem,a dokładniej wyżłobieniami na kloszu w celu odpowiedniego rozproszenia strumienia światła. Kupiłem angielską wersję i zamieniłem ze swojej starej lampy klosz. i już jest wszystko ok.

witam, nie zupelnie sie z tym zgodze, mialem angielskie lampy valeo, zmienilem klosze na polskie i co sie okazalo? ze odblysniki w lampie tez sa inaczej skierowane i wymiana kloszy niewiele pomogla, takze kupujac takie lampy na allegro nie mozna miec pewnosci. klosze beda EU a i tak beda zle swiecily i beda nie do ustawienia.

Opublikowano
  • Autor

Agrzesiek4 i co można zrobić z tym faktem?wymienić jeszcze odblask? Bo tak dokładnie jest jak mówisz nic nie dało wymiana samego klosza

Opublikowano

tak jest jeszcze mozliwa wymiana odblysnikow, ale na allegro nie znalazlem a o cene w sklepie nie pytalem, najlepiej na szrocie z rozbitych lamp byloby dorwac tanio i zamontowac. ja kupilem poprostu zespolone:] mam te swoje angliki z polskimi kloszami na sprzedaz :D 40 zł za sztuke :):):)

Opublikowano

Tylko jak wymienić te odblaski aby nic nie uszkodzić

Opublikowano

w tej ksiazce "sam naprawiam..." jest demontaz reflektora prawie co do "śrubki" wiec mysle ze napewno sie da.