wojtlus Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Hej! Ostatnio otrzymałem w końcu kod do radia CQ-LA 1621 (mam nadzieję, że ta informacja wystarczy ew. zrobię zdjęcie). Tak więc przez dłuższy okres jeździłem bez grającego radia. Na początku (kiedy załączyłem na nowo akumulator) podjąłem 2 próby, które niestety nie zakończyły się sukcesem. Dziś chciałem w końcu wprowadzić kod trzymam klawisze "TP" i "RDS" niestety zero odzewu ze strony radia wciąż daje komunikat "SAFE"(sam napis - zero numerków). Jest jakiś inny wariant przytrzymania klawiszy?
Szarik Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 Radio Audi Concert czy Symphony ?
wojtlus Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 13 minutes ago, Szarik said: Radio Audi Concert czy Symphony ? Concert
wojtlus Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 Spróbuję jutro jeszcze SCAN + RDS znalazłem na jednym forum, że ktoś miał taki sam problem i podziałało.
Szarik Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 W tym radiu to TP+RDS. Nie świecą się dwie kreseczki przed napisem SAFE ?
wojtlus Opublikowano 18 Listopada 2018 Autor Opublikowano 18 Listopada 2018 14 minutes ago, Szarik said: W tym radiu to TP+RDS. Nie świecą się dwie kreseczki przed napisem SAFE ? Nie. Sam napis SAFE i nic więcej. Tak jak napisałem wykonałem dwie próby jak już na nowo zamontowałem akumulator no ale wtedy nie znałem kodu więc wiadomo jaki był efekt i więcej razy nie ruszałem tego radia wyłączone jeździło
Szarik Opublikowano 18 Listopada 2018 Opublikowano 18 Listopada 2018 (edytowane) czyli dwa razy żle wpisałeś i radio się zablokowało.Aby można było wpisać ponownie radio musi być włączone przez godzinę Edytowane 18 Listopada 2018 przez Szarik
wojtlus Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Opublikowano 19 Listopada 2018 Wystarczy, że włączę radio czy dodatkowo muszę jeszcze przekręcić kluczyk?
wojtlus Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Opublikowano 19 Listopada 2018 Zostawiłem włączone radio na tą godzinkę i pomogło Na reszcie nie będzie tak głucho podczas jazdy. Ale coś lewy przód głośnik odmówił współpracy już kręciłem balansem ale to nie to po prostu nie chodzi ? Pamiętam że na początku (jeszcze przed zamontowaniem na nowo aku) chodził chwilę i przestał później.
Szarik Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 Widocznie coś nie łączy albo przy radiu lub przy głośniku.
wojtlus Opublikowano 19 Listopada 2018 Autor Opublikowano 19 Listopada 2018 12 minutes ago, Szarik said: Widocznie coś nie łączy albo przy radiu lub przy głośniku. Pogrzebię jutro. Sprawdzę czy to czasem nie te przewody co do drzwi lecą.
wojtlus Opublikowano 21 Listopada 2018 Autor Opublikowano 21 Listopada 2018 Poruszałem przewodami ale głośnik nie zaskoczył. Jedyne co zauważyłem to że są jakieś poizolowane taśmą przewody ale jest ich wszystkich na tyle dużo, że nie wiem który jest który. Rozbierać bok pewnie co nie? ? Smarowałem tam styki na głośniku.
wojtlus Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 On 11/22/2018 at 9:24 PM, Grzenio95 said: Masz nagłośnienie bose? Nie wiem po czym to określić. Mam łącznie 6 głośników ( po 2 na przednich drzwiach i po 1 na tylnych). A jakie to ma znaczenie?
Grzenio95 Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Najprościej to czy na kratce głośnika masz "BOSE".
wojtlus Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 19 minutes ago, Grzenio95 said: Najprościej to czy na kratce głośnika masz "BOSE". Nie posiadam takich napisów
Marzeclokus Opublikowano 25 Listopada 2018 Opublikowano 25 Listopada 2018 Nie wiem czy to pomoże, ale miałem ten sam problem jeśli chodzi o granie muzy tylko na prawą stronę. Ten problem uwydatnił się, gdy chciałem posłuchać muzyki z telefonu dzięki adapterowi kaseta->aux. Kastę można włożyć na dwa sposoby: 1- kabel aux od razu wychodzi 2- kabel aux schowany w rowki boczne kasety i wychodzi dopiero z głębi radia Ten drugi sposób zniwelował owy błąd i mogłem się cieszyć muzyczką puszczaną z telefonu
wojtlus Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) 37 minutes ago, Marzeclokus said: Nie wiem czy to pomoże, ale miałem ten sam problem jeśli chodzi o granie muzy tylko na prawą stronę. Ten problem uwydatnił się, gdy chciałem posłuchać muzyki z telefonu dzięki adapterowi kaseta->aux. Kastę można włożyć na dwa sposoby: 1- kabel aux od razu wychodzi 2- kabel aux schowany w rowki boczne kasety i wychodzi dopiero z głębi radia Ten drugi sposób zniwelował owy błąd i mogłem się cieszyć muzyczką puszczaną z telefonu Nie używam takich bajerków jeszcze ale mam kasetę wsadzoną normalną i również gra tak samo może zainwestuję w jakieś głośniczki, bo ten z prawej trochę pierdzi i denerwuje to. Polecicie jakieś głośniczki w dobrej cenie? Nie musi być to bass taki że szyby będą latać a śrubki wylatywać Edytowane 25 Listopada 2018 przez wojtlus
Rekomendowane odpowiedzi