Jump to content
IGNORED

Prośba o schematy/opisy pinów kostek połączania instalacji silnika i karoserii A4B5 silnik AEB i ANB

kat1990
 Share

Recommended Posts

Witam Serdecznie,

Bardzo proszę jeśli jest taka możliwość o przesłanie schematów podłączenia instalacji silnikowej z karoserią dla silników 1.8T AEB i ANB.

Robimy mocny projekt na ok 500 km z A5B5 1.8T AEB Quattro, z racji tego, że w serii jest on na starym typie ECU nieprogramowalnym przez OBDII chcemy zaadaptować do niego sterownik ME7.5 wraz z wiązką z silnika ANB. Napotkaliśmy problem, mianowicie w naszej budzie z 96 r są zupełnie inne kostki połączenia instalacji silnika z instalacją budy (4 kostki )niż w o 4 lata młodszym ANB (5 kostek i o wiele więcej przewodów). Wiem, że trzeba dociągnąć przewody do pedału gazu z potencjometrem, czy założyć  elektroniczną przepustnicę itp.

Zmiana sterownika jest konieczna, gdyż potrzebujemy mieć płynność w programowaniu mapy, jak i możliwość dodania kilku funkcji jak np sekwencja startu.

Bardzo proszę o przesłanie schematów, lub o informację, kto taki swap może ogarnąć.

IMG_20181105_130845.jpg

IMG_20181112_104006.jpg

IMG_20181112_104008.jpg

IMG_20181112_104011.jpg

IMG_20181112_104016.jpg

IMG_20181112_104019.jpg

IMG_20181112_104023.jpg

Dziekuje, za schematy, jednak te są od sterownika silnika, a nie ma dostępnych tych od podłączenia wiązek silnika i budy? Szukam już od dobrego miesiąca

Chodzi Ci o prowadzenie całej wiązki? 

chodzi mi o opis przewodów w kostkach łączących wiązkę silnika i budy dla obu wersji silnikowych, tak abym mógł je odpowiednio przerobić i połączyć. Te które są po lewej stronie w podszybiu pod / za komputerem silnika

znalazłeś kolego schematy podłączenia tych kostek?

Ciężki temat z tymi opisami, sam też szukałem niedawno. Jak masz wiązki na wierzchu to szybko znajdziesz miernikiem co gdzie idzie.

Witam i jak poszło ponieważ jestem na tym samym etapie. Może będziesz miał jakieś podpowiedzi. @kat1990