kat1990 Opublikowano 19 Listopada 2018 Opublikowano 19 Listopada 2018 Witam Serdecznie, Bardzo proszę jeśli jest taka możliwość o przesłanie schematów podłączenia instalacji silnikowej z karoserią dla silników 1.8T AEB i ANB. Robimy mocny projekt na ok 500 km z A5B5 1.8T AEB Quattro, z racji tego, że w serii jest on na starym typie ECU nieprogramowalnym przez OBDII chcemy zaadaptować do niego sterownik ME7.5 wraz z wiązką z silnika ANB. Napotkaliśmy problem, mianowicie w naszej budzie z 96 r są zupełnie inne kostki połączenia instalacji silnika z instalacją budy (4 kostki )niż w o 4 lata młodszym ANB (5 kostek i o wiele więcej przewodów). Wiem, że trzeba dociągnąć przewody do pedału gazu z potencjometrem, czy założyć elektroniczną przepustnicę itp. Zmiana sterownika jest konieczna, gdyż potrzebujemy mieć płynność w programowaniu mapy, jak i możliwość dodania kilku funkcji jak np sekwencja startu. Bardzo proszę o przesłanie schematów, lub o informację, kto taki swap może ogarnąć.
Fazii Opublikowano 20 Listopada 2018 Opublikowano 20 Listopada 2018 https://www.dropbox.com/sh/bc6d0y434dct0kp/AADMeEsZvifcCL-JeJl93DJca?dl=0
kat1990 Opublikowano 20 Listopada 2018 Autor Opublikowano 20 Listopada 2018 Dziekuje, za schematy, jednak te są od sterownika silnika, a nie ma dostępnych tych od podłączenia wiązek silnika i budy? Szukam już od dobrego miesiąca
Fazii Opublikowano 21 Listopada 2018 Opublikowano 21 Listopada 2018 Chodzi Ci o prowadzenie całej wiązki?
kat1990 Opublikowano 24 Listopada 2018 Autor Opublikowano 24 Listopada 2018 chodzi mi o opis przewodów w kostkach łączących wiązkę silnika i budy dla obu wersji silnikowych, tak abym mógł je odpowiednio przerobić i połączyć. Te które są po lewej stronie w podszybiu pod / za komputerem silnika
HarryH Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 znalazłeś kolego schematy podłączenia tych kostek?
RaThek Opublikowano 26 Lipca 2019 Opublikowano 26 Lipca 2019 Ciężki temat z tymi opisami, sam też szukałem niedawno. Jak masz wiązki na wierzchu to szybko znajdziesz miernikiem co gdzie idzie.
Klepa222 Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 Witam i jak poszło ponieważ jestem na tym samym etapie. Może będziesz miał jakieś podpowiedzi. @kat1990
MarcinSz93 Opublikowano 27 Lutego 2022 Opublikowano 27 Lutego 2022 Witam i udalo sie to ogarnac bo jestem na tym samym etapie?
Adamixqq Opublikowano 15 Kwietnia Opublikowano 15 Kwietnia Witam u mnie również taka sytuacja , komuś się udało to przerobić?
Rekomendowane odpowiedzi