farba53 0 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Witam , zauważyłem dzis dziwne zachowanie wskazówki temperatury.Stalem rano godzine w duzym korku temperatura w normie ,w końcu dotarłem do autostrady i po 2 minutach jazdy z prędkością 120 wskazówka temperatury spadła w dół dosłownie 2-3 mm na 2 sekundy ,po czym wróciła do pionu, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim,co to mogło być? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dexter90 2 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Czujnik temperatury z tyłu silnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farba53 0 Posted November 21, 2018 Author Share Posted November 21, 2018 No ale później już jechałem i 160 i 140 i 120 zaś po mieście i ani drgnęła ta wskazówka tylko dziś ten jedyny raz na 2 sekundy dosłownie minimalnie się odchyliła ,więc wymienić ten czujnik czy jeszcze czekać az całkiem padnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrestling1000 10 Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Czekaj bo być może że to też termostat Link to comment Share on other sites More sharing options...
farba53 0 Posted November 21, 2018 Author Share Posted November 21, 2018 Tak też chyba zrobię , Link to comment Share on other sites More sharing options...
farba53 0 Posted November 22, 2018 Author Share Posted November 22, 2018 Witam dziś rano miasto i trasa i znowu powtórka tylko dwa razy i zauważyłem że mimo iż nawet jak temperatura stoi po środku to na 20 stopniach na climatronicu leci letnie powietrze przed tem tego nie było a w momencie jak delikatnie spadnie poniżej środka temperatura to z nawiewów jeszcze chłodniejsze leci powietrze, dlatego zakupiłem przed chwilą nowy termostat Beh,mahle chyba to będzie to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryks25 11 Posted November 27, 2018 Share Posted November 27, 2018 Ja tak miałem tylko w drugą stronę. Temp wzrosła do 120*C na chwilę dosłownie 2-3 sek, wyskoczył komunikat na fisie o przegrzaniu po czym wszystko znikło i jeździ dalej. Z tym, że ja miałem zapowietrzony układ po odpowietrzeniu wszystko normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts