Jump to content
IGNORED

Spadek temperatury

farba53
 Share

Recommended Posts

Witam , zauważyłem dzis dziwne zachowanie wskazówki temperatury.Stalem rano godzine w duzym korku temperatura w normie ,w końcu dotarłem do autostrady i po 2 minutach jazdy z prędkością 120 wskazówka temperatury spadła w dół dosłownie 2-3 mm na 2 sekundy ,po czym wróciła do pionu, pierwszy raz spotkałem się z czymś takim,co to mogło być?

No ale później już jechałem i 160 i 140 i 120 zaś po mieście i ani drgnęła ta wskazówka tylko dziś ten jedyny raz na 2 sekundy dosłownie minimalnie się odchyliła ,więc wymienić ten czujnik czy jeszcze czekać az całkiem padnie?

Tak też chyba zrobię ,

Witam dziś rano miasto i trasa i znowu powtórka tylko dwa razy i zauważyłem że mimo iż nawet jak temperatura stoi po środku to na 20 stopniach na climatronicu leci letnie powietrze  przed tem tego nie było a w momencie jak delikatnie spadnie poniżej środka temperatura to z nawiewów jeszcze chłodniejsze leci powietrze, dlatego zakupiłem przed chwilą nowy termostat Beh,mahle chyba to będzie to?

Ja tak miałem tylko w drugą stronę. Temp wzrosła do 120*C na chwilę dosłownie 2-3 sek, wyskoczył komunikat na fisie o przegrzaniu po czym wszystko znikło i jeździ dalej. Z tym, że ja miałem zapowietrzony układ po odpowietrzeniu wszystko normalnie.