pdk Opublikowano 24 Listopada 2018 Opublikowano 24 Listopada 2018 (edytowane) witam może Wy doradzicie co robić z moim turbo w AFN? sprawa wygląda tak że odkąd mam auto(3 lata) turbo troche puszczało olej po stronie gorącej ale ostatnio zauważyłem że pojawia sie go więcej na dnie strony zimnej (separator odmy sprawny). Pojawia sie tez coraz glosniejszy dźwięk szurania o muszle w przedziale 1800-2200 obr pozniej znika no i jak złapie palcem to wzdluznego niby nie ma ale na boki się giba, więcej niż na początku. Dodatkowo ostatnio polutowałem sobie kości i aż chce się cisnąć ale boje się że wirnik odleci i olej pojdzie w dolot czy to czas żeby pilnie regenerowac albo szukac uzywki? mam zamiar potłuc tym dziadkiem jeszcze z 2 lata. Edytowane 24 Listopada 2018 przez pdk
audifan123 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 Turbo dostało luzu najprawdopodobniej z powodu złego smarowania albo pałowania na zimnym więc najlepiej zregenerować dobrze turbo. Jeśli już będziesz regenerował to najlepiej rób od razu hybrydę. Koszta podobne a mocy wiecej https://fmic.pl/549-jrspec-hybrid
Rekomendowane odpowiedzi