Jump to content
IGNORED

Quattro czy nie ? Pomocy

GoldRus
 Share

Recommended Posts

Witam,

posiadam b7 z 2007 roku 2x Sline kupiłem ja na Aukcji w jednym z popularnych portali aukcyjnych przed zakupem sprawdziłem czy to co mówi sprzedający jest wiarygodne przy pomocy raportu AUTO DNA sprzedający twierdzi ze ciągnie na przód jednak po czasie w raporcie rzuciło mi się w oczy iż posiadała emblematy quattro które prawdopodobnie zostały zdemontowane wiem ze powinna mieć je rówez nad schowkiem ale przez fakt iż jest po wypadku i robiona była w Polsce dlatego tez mogą dostać nie taka deskę bo wystrzeliły poduszki nie mam kiedy wpaść na podnośnik 

posiada wszystko oprócz grzanych d*p

silnik 2.0 bena 200km 

Sprowadzona ze Szwajcarii 

BF3A746A-CAC9-4BC6-9B46-DC8128E5855D.jpeg

FDD0BC95-2FCA-4201-937B-DE13F87D0B52.png

219139B8-D0D7-4DD0-A65C-16DF5BC24B94.png

http://pl.vindecoder.pl/WAUZZZ8E85A500326

Wpisz VIN auta w dekoder i zobaczysz co pokaże :) 

Jak ruszasz dynamicznie to czujesz jak tyłek auta lekko "zamiata"? 

Albo poprostu zobacz na tylne koła czy masz tam wał napędowy i dyferencjał, nie da sie pomylić jeśli są.

Może być tak, ze z vinu bedzie quattro, a została naprawiona na zwykłej skrzyni ? 

"Type sign at rear and "Quattro" nameplates respectively" 

Oznacza że emblemat Quattro też znajdowałby się na tylnej klapie jeśli auto będzie wyposażone w taki napęd.

27 minut temu, Tracer39 napisał:

"Type sign at rear and "Quattro" nameplates respectively" 

Oznacza że emblemat Quattro też znajdowałby się na tylnej klapie jeśli auto będzie wyposażone w taki napęd.

W wykazie fabrycznych części uszkodzonych również widnieje front quattro logo wątpię żeby pisali rzeczy które mógł dodać właściciel 

Jak jest s-line a jest, to na grillu nie ma quattro, a z tyłu na klapie może być opcja bez oznaczeń modelu i bez oznaczeń silnika/napędu (każda z nich płatna extra w salonie!), wtedy quattro będzie tylko na schowku i w papierach. Tak mi się wydaje...

Jakbyś zdjęcie tylnego koła miał to by szło poznać. Wydaje mi się też, że 2.0T jest tylko w quattro, ale ręki nie dam sobie uciąć.

Edited by Pablo_s-c