Jump to content
IGNORED

Po zmianie temperatury na wyswietlaczu nie ma różnicy

stankiewicz93
 Share

Recommended Posts

Witam

Mam problem z nawiewem mianowicie czasami się zdarza że gdy jadę i mam ustawione np na ciepłym powietrzu 24 stopnie i chce zmniejszyc temperature np na 20 to dalej dmucha ciepłym powietrzem i po jakims czasie dopiero zaczyna dmuchac chlodniejszym powietrzem lub gdy przejde dopiero na tryb low to odrazu leci chłodne. Tak jak by cos sie czasami przycinało albo coś. I czasami jak by się dmuchawa przycinała jak jest zimno dopiero po chwili zaczyna dmuchac. 

Kolego miałem to samo u siebie . Jeśli chodzi o temperaturę to widocznie ten typ tak ma . Co do wentylatora: mi się czasami przycinał . Wystartował i zwalniał mimo ustawienia na maxa. Czasami włączał się z opóźnieniem . Pomogła wymiana szczotek. 

możliwe że silniczki klimy ci się przycinają ,podłącz kompa i sprawdź czy nie wywala błędu

Podłącz kompa sprawdź czy w module klimatronika nie ma błędów.
Jak nie ma błędów to zrób nastawy podstawowe klimatyzacji
Jak będzie OK to sprawdź jaką temperaturę podają Ci wewnętrze czuniki temperatur G150 i G151 - nie pamiętam która to grupa w blokach pomiarowych - dogooglujesz. Czujniki fizycznie znajdują się w prawej i lewej kratce odpowiednio dla prawej i lewej strefy.

Miałem ostatnio taką przygodę że lewa strona w ogóle mi nie grzała, prawa była OK. Wywalał mi błąd czujnika G150 (lewy czujnik). Dobrałem się do czujnika, odpiąłem kostkę, wyjąłem, włożyłem, podłączyłem ponownie - dosłownie nic więcej z nim nie zrobiłem - i zaczęło działać. :)

Edited by Ralen