Jump to content
IGNORED

Prośba o wyliczenie pinu z wsadu licznika

mariuszek2501
 Share

Recommended Posts

Witam. Jestem nowy na forum i z góry przepraszam jesli w złym miejscu zamieszczam post. Mam wielka prośbę do kolegów o odczytanie PIN z wsadu licznika który odczytałem programem vageeprom. Ten drugi odczytałem z opcją NEWMODE jak kolega prosił. Pacjent to Audi A4 B6 2002 r. Bardzo dziękuje za pomoc.

_Audi_B6LMJ02 V006.05.BIN

_Audi A4_B6LMJ02 V006.05.BIN

Edited by mariuszek2501

odczytales po ustawieniu jako newmode?

Edited by Banan

ale jako decrypted odczytales? co dokladnie klikales? bo ciagle zaszyfrowany czesciowo - uważaj na zabawy epprom programmerem żeby czegoś nie popsuć ;) 

A co planujesz że pin potrzebny

Edited by Banan

Jako decrybted. Encrypted nie poszedł tylko licznik zgasł. Dobrze ze wcześniej zapisałem kopie wsadu to udało się uratować licznik. 

Oj przepraszam. Odwrotnie. Odczytałem jako encrypted bo na decrypted zgasl licznik i musiałem wgrać wsad przez encrypted dopiero poszło. To jest 2002 rok także licznik jest zaszyfrowany

Edited by mariuszek2501

ja już nie pamiętam jak to kombinowałem ale nie miałem problemu z odczytem - ostatni raz ze 2 lata temu , potem używałem już innych kabelków ( vagdashcan lub FVDI ) - wydaje mi się że newmode i read decrypted , mam jakiś zegar z a4 b6 z 2003 to w wolnej chwili spróbuje na stole pokombinować z Vag epprom progrmameer 

no i jest tak jak pisałem - robisze set to newmode i potem Read EEprom ( Decrypted ) - wtedy pin będzie widoczny ( w załączniku pliki z zegara odczytanego na stole ;) ) 

8e0920900L_Audi_B6LMJ02 V006.08.BIN

8e0920900L_Audi_B6LMJ02 V006.08 decrypted.BIN

Edited by Banan

Tak jak pisałem przez decrypted zgasl licznik i wywaliło jakiś błąd. A Pan ma oryginalny kabel? Bo ja to robiłem kkl takim za 30 zł.

Specjalnie zwykłym KKL za 30 zl ( na chipie ftdi232rl ) robiłem żeby sprawdzić - licznik w trybie newmode i read decrypted

Aha program Vag epprom programeer 1.19

Ja tym samym robiłem to zgasly wyswietlacze na liczniku i już się przestraszyłem że uwalilem. Ale wgrałem wcześniejszą kopie przez encrypted 

czyli chyba jednak musisz szukać kogoś kto to odczyta 

Mam wiązke zrobiona 

tzn.? USB???

mam zrobioną wiązkę pod zegary z wtyczkami , na zasilaczu podpinam w domu , tam mam też gniazdo obd że mogę kabel diagnostyczny podłączyć 

Witam. Udało mi się odczytać pin tak jak kolega mówił. Niestety po próbie ponownego wgrania wsadu Def error na wyświetlaczu. Na szczęście po kilku pubach przywrócił licznik do życia. Ale pin w vcds musi mieć 5 liczb i nie pasuje nawet jak daje 0 z przodu.

podrzuć co tam odczytałeś 

no i git!