TomaszS88 0 Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 Cześć, szukam B7 z silnikiem 1.8T, znalazłem ciekawy egzemplarz niedaleko mnie i jak zadzwoniłem okazało sie że w trakcie jak wisi ogłoszenie padł w aucie komputer(nie chciał palić), właściciel włożył nowy komputer bo wczesniej wymienił turbo na takie jak jest w BEX. Nowy komp i nowa mapa dała mu coś koło 207km i 288nm. Właściciel mówił też że ten komp jest przystosowany pod pb98 i tu sie pojawia pytanie. Czy jeśli założę do niego gaz i będę lał te 98 to coś będzie strasznego się działo? Muszę brać jakiś gaz z dotryskiem czy "normalny" stag czy brc z reduktorem do tych 240km wystarczy? Ile liczyć na taki gaz? 3-4k czy więcej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
przem8 763 Posted December 7, 2018 Share Posted December 7, 2018 (edited) Nie trzeba żadnych dotryskow przy jeździe na lpg. Nie pakuj sie tylko w brc. 3,5 koła powinno wystarczyć spokojnie. Edited December 7, 2018 by przem8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszS88 0 Posted December 7, 2018 Author Share Posted December 7, 2018 Dzieki za odpowiedz;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwonko 11 Posted December 8, 2018 Share Posted December 8, 2018 W dniu 7.12.2018 o 10:18, TomaszS88 napisał: Właściciel mówił też że ten komp jest przystosowany pod pb98 nawet lepiej. LPG ma liczbę octanową powyżej 100, teoretycznie 110. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszS88 0 Posted December 8, 2018 Author Share Posted December 8, 2018 9 godzin temu, zwonko napisał: nawet lepiej. LPG ma liczbę octanową powyżej 100, teoretycznie 110. no to dobrze;) Jutro jade zobaczyc auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts