Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3.0tdi ASB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zastanawiam się czy jest sens robić +-350ps z 3.0tdi ASB.. z tego co się orientowałem to dość nie opłacalne i lepiej swapowac na młodsza jednostkę.. 

Ktoś może posiada więcej niż 300ps z tego silnika ? Da radę ? 

Opublikowano

Ja miałem 306ps/622nm. W aucie był wrzucony wydech przelotowy (DP, DPF off, EGR off, końcówki SuperSprint), FMIC + program R-Performance od Rogala. Żeby wyciągnąć więcej potrzeba hybrydy. Czy da radę? Da. Perun Turbo ma gotowe hybrydy KKK - bo takie turbo siedzi w ASB w A4. Potencjał ~340ps. Na więcej i tak nie pozwolą wtryski. Ceny zależą od tego na jakich podzespołach i gdzie chcesz wszystko robić. Wydech nie mam pojęcia ile może kosztować - strzelam w okolice 3-4k pln, FMIC - Wagner pewnie z 4k, Turbo około 1,5-2k pln, do tego robocizna i strojenie. Pytanie w jakim stanie masz wtryski. Pozdrówki.

Opublikowano
3 godziny temu, pksmlody napisał:

Ja miałem 306ps/622nm. W aucie był wrzucony wydech przelotowy (DP, DPF off, EGR off, końcówki SuperSprint), FMIC + program R-Performance od Rogala. Żeby wyciągnąć więcej potrzeba hybrydy. Czy da radę? Da. Perun Turbo ma gotowe hybrydy KKK - bo takie turbo siedzi w ASB w A4. Potencjał ~340ps. Na więcej i tak nie pozwolą wtryski. Ceny zależą od tego na jakich podzespołach i gdzie chcesz wszystko robić. Wydech nie mam pojęcia ile może kosztować - strzelam w okolice 3-4k pln, FMIC - Wagner pewnie z 4k, Turbo około 1,5-2k pln, do tego robocizna i strojenie. Pytanie w jakim stanie masz wtryski. Pozdrówki.

a świstak siedzi za sreberka...  przebicie 300 koni tylko z FMIC to super zdrowy motor albo czary hamowni, no ale "R" zawsze ma super zdrowe serie.  Przeszczep wtrysków to nie problem sam miałem z B8. 

7 godzin temu, Cysiuu napisał:

Ktoś może posiada więcej niż 300ps z tego silnika ? Da radę ? 

Hybryda z KKK o której mówi przedmówca pozwoli na dobicie do okolic 300 koni (340ps wyssane z palca), rozprężenie wydechu nawet na seryjnym rozmiarze + FMIC 550x230x65 i masz jakieś 320+, czasy w okolicach ~5.5 sek.  Wyżej zaczną się schody ze sprzęgłem, a całość i tak jest uzależniona od stanu silnika, zwłaszcza układu paliwowego.

Zacznij od hybrydy, największy przeskok i najlepsza poprawa zwłaszcza w górnej partii obrotów (kolosalna różnica). Potem będziesz to robił w każdym aucie...

Żaden silnik na serii nie wyciągnie 300ps (choć na forum takich wiele było, z naciskiem na było), nigdy nie widziałem kozaka z realnymi 340-350 ale widziałem 320, które jeździły bardzo ładnie.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Cooler mozna dać dużo tańszy niż Wagnera za 3000zł a działać będzie tak samo dobrze jeśli nie lepiej Cooler wraz z orurowaniem trzeba liczyc 700-1000 zl i koszt hybrydy tak jak pisał kolega wyżej

Opublikowano

raczej 1500 jeśli robimy wszystko na alu, sugeruje wspawać IC w belkę a nie odstawiać chałturę w postaci jej wycinania.

Edytowane przez marcin4x4

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

To widzę że jednak nie są aż tak duże koszta, żeby przekroczyć 300+ jak to się dowiadywałem na FB na pewnej grupie gdzie mają 3.0tdi.  + soft i niby po 300ps.. że do większej mocy potrzebny worek pieniędzy.. wstępnie zrobiłem sama mapę, i wyszło 260/545. EGR wyłączony + wywalone klapy.. wydech seria . A poniżej wykres na podstawie logów . 

received_310342869688437.jpeg

Opublikowano
11 godzin temu, Cysiuu napisał:

FB na pewnej grupie gdzie mają 3.0tdi.  + soft i niby po 300ps..

a świstak siedzi za sreberka... chyba Ci się generacja silnika pomyliła

11 godzin temu, Cysiuu napisał:

wstępnie zrobiłem sama mapę, i wyszło 260/545. EGR wyłączony + wywalone klapy.. wydech seria . A poniżej wykres na podstawie logów . 

w dieslu nie zrobisz kresek z loga ?

Opublikowano
  • Autor

Twierdzisz że, niby nie zrobisz w dieslu kresek z logów, a u mnie jakoś zrobił :)