Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Elektryczna klapa bagażnika otwiera się tylko do polowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , jak w temacie , mam problem z elektryczna klapa audi q5 2009 rok czyli to samo co a4 b8 . 

Klapa otwiera się do połowy i staje . Zamyka się normalnie . Nawet jak otworze dalej recznie to zamyka się normalnie . Problem jest tylko z otwieraniem . Nie ma znaczenia którym guzikiem otwieram . Cały czas są takie same objawy . 

Opublikowano

Trzeba zaprogramować wysokość otwierania.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki kolego za szybka pomoc . Wszystko działa jak powinno . Tylko dziwne ze samo się tak przeprogramowalo . 

Opublikowano

No właśnie ja u siebie programowałem,żeby to się do końca nie otwierała.  Klapę zatrzymujesz na tej wysokości jakiej chcesz żeby się zatrzymała. Nacisnąłem przycisk zamykania klapy do momentu mrugnięcia świateł awaryjnych.  I sprawa załatwiona 

• 4 lata później...
Opublikowano

Cześć.

Potrzebuję pomocy.

Pacjent: A4 B8 allroad z tyłu neon led, klapa el i hak fabtyczny.

Nie działa mi od paru dni prawy kierunek w klapie. Wczoraj zdjąłem tapicerkę klapy i podmieniłem lampę na lewą stronę- kierunek działa. Czyli lampa ok. Sprawdziłem też przewody w przelotce przy zawiasie po prawej- odizolowałem taśmę- wszystkie kabelki calutkie.

Mam jeszcze  drugi objaw- elektryczna klapa otwiera się tylko do około połowy potem d*pa. Kodowanie skrajnej pozycji nic nie daje. . Problem z klapą występuje tylko przy włączonych pozycjach  z tyłu- jak klapa staje, to one aż przygasają razem z oświetleniem tablicy (ori led)- tak jakby klapa miała za duży opór prądu czy coś. Potem znowu normalnie świecą ale klapa po naciśnięciu guzika znowu się zamyka- nie otwiera się wyżej. 

Pod nogami kierowcy suchutko- pilnuje tego jak oka w głowie. Przy module w bagażniku po prawej też wszystko ok. 

Czy możecie  mnie poratować dobrą radą i jakimiś schematami pinów wtyczek które wchodzą do tego modułu/sterownika w bagażniku- to bym sobie chociaż kable przemierzył czy na pewno od lamp do wtyczek w bagażniku wszystko jest całe. A niestety nie mam żadnych schematów. Albo chociaż gdzie idzie np. przewód kierunku prawego z klapy i jaki ma kolor- to chociaż na początek jego bym sprawdził. Szwagier elektronik to byśmy przy piwku ogarnęli ale bez schematów to d*pa blada.

Jutro jeszcze podepnę VCDSa i zobaczę jakie błędy pokaże.

Pisałem już o tym w innym wątku ale  bez skutku.

Pomocy!