Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Nie odpala po pustym baku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeżeli w złym miejscu umieściłam post, proszę o jego przeniesienie przez administratora, a teraz przechodzę do problemu. 

Posiadam Audi A4 B6 1.9 tdi 2001 roku , zabrakło mi paliwa , po dolaniu paliwa musiałam długo kręcić, aby załapało i odpaliło.  Problem się pojawia codziennie rano... gdy auto stoi ponad 8 godzin nie odpali....  (muszę samochód palić na plack-a). 

Wymieniony : Filtr paliwa, pompa paliwa w baku, świece żarowe.... Dodam, że auto było podpięte pod komputer kont wtrysku jest dobry. 

Ktoś ma jakieś pomysły co może być przyczyną tego....?

Proszę o pomoc !!!! 

Monika

Opublikowano

Cześć .

Masz objaw cofającego się paliwa . Pytanie czy odpowietrzałeś układ paliwowy ? 

Opublikowano
  • Autor

Słyszałam, że auto na pompowtryskach powinno odpowietrzyć się same..... a jeśli nie to w jaki sposób do zrobić dokładnie....? 

A może jest problem z modułem pompy (bezpieczniki), uszczelniacze na pompowtryskach ...

Opublikowano

Postaw samochod na noc przodem z górki jesli masz taka mozliwosc i wtedy zobacz jak bedzie odpalal. Zeby zobaczyc czy to moga byc pompki to musiałabys zrobic logi grup 013 018 023 i tutaj zamiescic wtedy chlopaki cos wiecej wykminia czy cos sie dzieje 

Opublikowano
  • Autor

Auto jak stoi z górki tzn. bak jest wyżej niż silnik to pali, ale musi stać krócej niż 8-9 h,aby zapalił. 

Opublikowano

Mogło też pociągnąć syfu z dna baku... logi by potwierdziły czy to uszczelniacze :P ale raczej to będzie to... 

013+018+023 przy próbie odpalania po nocy, zacząć logować jeszcze przed odpaleniem...

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzę to na dniach i dam znać... jeśli by to okazało się prawdą to mam do wymiany wtryski czy uszczelki na wtryskach....?

Opublikowano

Zaczyna się od uszczelniaczy i podmiany dwóch wtrysków z największą dodatnią i ujemną korekcją miejscami... Potem znowu logi do analizy