dominis23 2 Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 Panowie pytanko. Temat o dokładanym PDC w polifcie zamknięty więc się zapytam tutaj. Pacjent A4 B8 2012. Przycisk dołożony, głośniczek założony kable przeciągnięte i podłączone do mce i czujników. A po włączeniu przycisku pojawia się wizualizacja na MMI 3g+ tył działa a przód nie. Zero reakcji na który kolwiek czujnik z przodu. Głośniczek działa w testach. MCE oczywiście obsługuje 8K0 907 063 DH. Kodowania zrobione jak poniżej: KODOWANIE MCE 09 : MCE 09 ---> LongCodingHelper ---> Coding 07 ---> BYTE 35 ---> Bit 2 przód PDC Bit 5 tył PDC MMI 3G+ KODOWANIE 5F : GREEN MENU CAR ----> carmenuoperation ---> parking help ---> suwak na 1 CAR ----> cardevicelist ---> odznaczamy kwadracik o PDC CAR ----> carbusaaigment ----> park distans ----> ( CAN Komfort ) 1/9 Na koniec RESTART MMI Link to comment Share on other sites More sharing options...
ira2 5 Posted December 17, 2018 Share Posted December 17, 2018 trzeba zrobić "parametryzację" MC09 za pomocą programu VagCanPro wtedy ruszy, tak przynajmniej było u mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeremy_b 2 Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 Witam, mam podobną sytuację, z tym, że u mnie nie ma wizualizacji na ekranie a w ustawieniach menu CAR ustawienia pomocy przy parkowaniu jest wyszarzony, tylne czujniki działają a przednie nie. głośniczek podłączony, działa, przycisk podłączony też działa. W MCE pomoc z przodu włączona, z racji MMI 3G Basic Green Menu wygląda trochę inaczej - nie mam : CAR ----> carbusaaigment ----> park distans ----> ( CAN Komfort ) 1/9 czy może ktoś pomóc w temacie albo potwierdzić że po parametryzacji przez vagCanPro ruszyło? MCE 8K0 907 063 DH Bardzo proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
ira2 5 Posted September 19, 2019 Share Posted September 19, 2019 2 godziny temu, jeremy_b napisał: Witam, mam podobną sytuację, z tym, że u mnie nie ma wizualizacji na ekranie a w ustawieniach menu CAR ustawienia pomocy przy parkowaniu jest wyszarzony, tylne czujniki działają a przednie nie. głośniczek podłączony, działa, przycisk podłączony też działa. W MCE pomoc z przodu włączona, z racji MMI 3G Basic Green Menu wygląda trochę inaczej - nie mam : CAR ----> carbusaaigment ----> park distans ----> ( CAN Komfort ) 1/9 czy może ktoś pomóc w temacie albo potwierdzić że po parametryzacji przez vagCanPro ruszyło? MCE 8K0 907 063 DH Bardzo proszę o pomoc ja dokładałem u siebie pdc przód tylko przy radiu concert i musiała być parametryzacja za pomocą vagcanpro inaczej to nie działało Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeremy_b 2 Posted September 21, 2019 Share Posted September 21, 2019 Co i gdzie ma być ustawione w green menu przy MMI BASIC? Parametryzujemy VCP na PDC 8K w menu w dalszym ciągu jest wyszarzone. O co chodzi? Może ktoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio483 0 Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 W dniu 21.09.2019 o 13:23, jeremy_b napisał: Co i gdzie ma być ustawione w green menu przy MMI BASIC? Parametryzujemy VCP na PDC 8K w menu w dalszym ciągu jest wyszarzone. O co chodzi? Może ktoś pomóc? Udało się rozwiązać problem ? Jeśli tak to jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio483 0 Posted October 5, 2021 Share Posted October 5, 2021 W dniu 19.09.2019 o 13:58, jeremy_b napisał: Witam, mam podobną sytuację, z tym, że u mnie nie ma wizualizacji na ekranie a w ustawieniach menu CAR ustawienia pomocy przy parkowaniu jest wyszarzony, tylne czujniki działają a przednie nie. głośniczek podłączony, działa, przycisk podłączony też działa. W MCE pomoc z przodu włączona, z racji MMI 3G Basic Green Menu wygląda trochę inaczej - nie mam : CAR ----> carbusaaigment ----> park distans ----> ( CAN Komfort ) 1/9 czy może ktoś pomóc w temacie albo potwierdzić że po parametryzacji przez vagCanPro ruszyło? MCE 8K0 907 063 DH Bardzo proszę o pomoc Czy udało ci się aktywować przód ? Jeśli tak to jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts