disp18 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Witam, mam mały problem mianowicie chciałbym aby komputer pokazywał aktualne spalanie a pokazuje ile przejadę na baku. Dodam ze w manetkach nie mam przełącznika, mam nad kierownicą sześć przycisków po lewej 3 ale one są od daty i godziny, po lewej również 3 do kasowania km jakieś ustawienia i check. Wydaje mi się że posiadam w swoim aucie podstawową wersję komputera. Czy trzeba kupić np tak interfejs https://allegro.pl/interfejs-vag-usb-kkl-obd2-obd1-piny-promocja-i5862998522.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_mtrzcj_pla_akcesoria_narzedzia_i_sprzet_warsztatowy&ev_adgr=Narzędzia+i+sprzęt+warsztatowy&gclid=Cj0KCQiAsJfhBRCaARIsAO68ZM5dzXO61hJehUMmzKO48w7Syu0KDKwmBEpetQ-QIy_GF5dcekOm8cUaAquUEALw_wcB&gclsrc=aw.ds i tam ustawić ?
Kielichh Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Siema, mam ten sam pakiet i samo ustawienie tego w komputerze nic nie da. Taka przyjemność się wiąże z wymianą licznika i manetki do sterowania FISem
maciejhildek1982 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Witam Panowie, licznika nie trzeba wymieniać. Kupujecie manetkę z przyciskiem do obsługi fisa, wymieniacie ją. Potem kodowanie licznika i wsio śmiga. Dodam tylko że jakby się chciało poszperać na forum to jest foto story co i jak należy zrobić. Lub tu wideo: Lub tutaj: https://klubaudi.pl/topic/801-odblokowanie-pełnego-fis/ Pięć minut mi zajęło poszukanie, także czasem warto użyć wyszukiwarki. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez maciejhildek1982
disp18 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) 18 minut temu, maciejhildek1982 napisał: Witam Panowie, licznika nie trzeba wymieniać. Kupujecie manetkę z przyciskiem do obsługi fisa, wymieniacie ją. Potem kodowanie licznika i wsio śmiga. ok, dzięki Edytowane 28 Grudnia 2018 przez disp18
Rekomendowane odpowiedzi