piotrek83 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Witam. Mam problem z okropnym hałasem tak jakby trzeszczenie, skrzypienie pojawiające się wyłącznie przy ruszaniu czy mocniejszym przyspieszaniu w trakcie jazdy (na wyboistej drodze się nasila). Słychać to z prawej strony. Przy hamowaniu cisza. Auto było na trzepakach wszystko ok. Przy bujaniu przodem w dowolne strony na postoju nic nie słychać. Przy jeździe ze stała prędkością cisza, czy to na równej czy na dziurawej drodze (nawet leżący policjant) . Pomocy doprowadza mnie już to do szału, a diagnoza mechanika, który proponuję wymienić wszystkie wahacze, łączniki, sworznie itd jakoś mnie nie przekonuje.... Edytowane 29 Grudnia 2018 przez piotrek83 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek83 Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Ja jestem jednak po wymianie kompletnego zawieszenia febi + amory kyb, nie chciało mi się robić doktoratu więc wydałem trochę kasy ale wkoncu cisza w aucie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelsd Opublikowano 23 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Ile Cie wyniosła wymiana ?. Doczytałem w innym wątku że mogą to być gumy przy sprężynach i wystarczy je oczyścić natalkować i po problemie. Jeżeli to nie pomoże będę się kierował ku temu by nowe amorki kupic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek83 Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Zawiecha + amorki z osłonami i poduszkami 2600 z robocizna +120 geometria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel2112 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 W dniu 23.03.2019 o 14:05, Michaelsd napisał: Ile Cie wyniosła wymiana ?. Doczytałem w innym wątku że mogą to być gumy przy sprężynach i wystarczy je oczyścić natalkować i po problemie. Jeżeli to nie pomoże będę się kierował ku temu by nowe amorki kupic Pomogło coś czyszczenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gniady Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Czy ktoś ma jeszcze problem ze skrzypieniem? U mnie skrzypi na nierównościach lewy przód wszystko rozbierane, czyszczone ,amortyzatory wymienione ,gumy dobre wahacze oprócz banana nowe półoś nowa jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinm27 Opublikowano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 U mnie skrzypi przy ruszaniu i normalnej jeździe. Skrzypi ale tylko jak dodaje gazu. Jak jadę na luzie to nie skrzypi nawet po dużych nierównościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spiter Opublikowano 13 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia W dniu 30.06.2023 o 14:05, marcinm27 napisał(a): U mnie skrzypi przy ruszaniu i normalnej jeździe. Skrzypi ale tylko jak dodaje gazu. Jak jadę na luzie to nie skrzypi nawet po dużych nierównościach. Znalazłeś problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi