Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[C5 2.5 tdi] dziwne dźwięki spod maski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam A6 2.5 tdi 1999 problem następujący jak spadają obroty silnika tzn rozpędze sie i wdusze sprzęgło z ponad 2500 do obrotów jałowych to słysze spod maski dziwny metaliczny dzwięk dzieje się to tylko podczas jazdy podczas postoju nic nie słychać jaka może być przyczyna tego zjawiska pomocy

Opublikowano

może cos sie dzieje ze sprzęgłem

Opublikowano

A jaki masz przebieg w swoim autku :question:

Opublikowano

przebieg oryginalny 170000km wydaje mi sie że to jest turbo bo na bank sa zapieczone kierownice w czwartek daje do regeneracji i mam nadzieje że będzie git

Opublikowano

A wymieniałeś rozrząd bo należy też wym wałki i popychacze wraz z rozrządem

Opublikowano

rozrząd zminiony w niemczech przy 120000 mam tego potwierdzenie z histiri auta w serwisie w niemczech

[ Dodano: 20-03-2007, 14:44 ]

teraz przy przyspieszaniu tez słychać ten metaliczny dzwiek

Opublikowano

Ale gwarantuje że wałki i popychacze sa stare może to stąd sie bieze niech dobry mechanik osłucha silnik.

W razie czego moge załtwic wałki i popychacze w bardzo dobrej cenie nowe

Opublikowano

OK jak co to sie odezwe do Cibie ja mysle że to nie z silnika tylko z turbiny która wydaje ostatne tchnienie wg vag w czwartek ja oddaje do regeneracji i wtedy bedzie wiadomo

Opublikowano

Na postoju na wolnych obrotach Ci sie tłucze >> taki metaliczny dźwiek? a jak dajesz więcej gazu to jest cicho?? Jeśli tak >> to wymiń koło pasowe (guma jest juz w nim rozrobiona) ja to miałem kiedyś w mojej Audi >> nikt nie wiedział wymieniłem pełno rzeczy za ponad 1500 zł i dalej tak było aż kiedyś ktoś mądry mi doradził!! POWAGA. JEŚLI MASZ TAKIE OBKAWY TO NA 100% TO!! POZDRAWIAM Koozi

[ Komentarz dodany przez: piotr1602: 29-03-2007, 11:10 ]

zapraszam do lektury regulaminu a pozniej branie sie za pisanie postow

Opublikowano

Usterka usunieta tak jak przypuszczałem te dzwieki pochodziły z turbiny i zostaly już wyeliminowane.

Panowie jaka to przyjemność jeździć sprawnym tdi