Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sciąga w prawo, wyniki geometrii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem nowym użytkownikiem forum oraz świeżym posiadaczem Audi a4 b8 2.0 tdi CR 143 KM.  Ściaga mi je w prawo, trzeba kierownicą korygować cały czas (czyli lekko w lewą stronę) w załączniku przedstawione są wyniki z geometrii, ktoś ma jakiś pomysł? Po ustawieniu zbieżności przez mechanika nic się nie zmieniło... mam nawet wrażenie, że jest nawet gorzej. 

Ktoś ma jakieś pomysły?

Mogę składać jakąś reklamację za tak " poprawioną" geometrię? 

49895432_597836543990137_9066562411510628352_n.jpg

Edytowane przez okimarek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Za taką geometrie Panie to ja bym ich wysmial, nie zapłacił ani grosza i pojechał gdzie indziej.... 

Opublikowano

Co prawda zbieżność ci poprawił ale kąt pochylenia koła masz gorzej niż wcześniej i nawet w normie się nie mieści... dlatego ma prawo ściągać auto w prawo. Jedź gdzie indziej a to miejsce omijaj z daleka... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pewna rzecz nurtuje mnie od czasów posiadania poczciwej B-piątki - kiedyś już poruszałem ten temat na forum.

Zbieżność OK, regulujemy na końcówkach drążków, ale co z pochyleniem kół? Jak to regulować, skoro punkty zaczepienia wahaczy są w miejscach, które nie mają żadnej regulacji? Dobra, dolne wahacze przykręcane są do wózka, który teoretycznie można przesuwać lewo <-> prawo, ale jak walczyłem z tym w swojej B5, to żaden z mechaników nie brał takiej opcji jako sposób na ustawienie geometrii.

Natomiast tył w opcji "nie-quattro" nie ma żadnej regulacji, tak? Odnoszę się do mojej ostatnie wizyty kontrolnej geometrii B8...

Jak z tym w końcu jest?

Opublikowano
16 minut temu, M@rcus napisał:

Pewna rzecz nurtuje mnie od czasów posiadania poczciwej B-piątki - kiedyś już poruszałem ten temat na forum.

Zbieżność OK, regulujemy na końcówkach drążków, ale co z pochyleniem kół? Jak to regulować, skoro punkty zaczepienia wahaczy są w miejscach, które nie mają żadnej regulacji? Dobra, dolne wahacze przykręcane są do wózka, który teoretycznie można przesuwać lewo <-> prawo, ale jak walczyłem z tym w swojej B5, to żaden z mechaników nie brał takiej opcji jako sposób na ustawienie geometrii.

Natomiast tył w opcji "nie-quattro" nie ma żadnej regulacji, tak? Odnoszę się do mojej ostatnie wizyty kontrolnej geometrii B8...

Jak z tym w końcu jest?

Jeżeli chodzi o a4 b5 to faktycznie pole manewru jeżeli chodzi o kąty jest niewielkie. Ot tyle ile przesunąć można sanki i ew na luźno pasownych śrubach w otworach. W 98% przypadków nie ma potrzeby tego ruszać, więc po co sobie głowe zawracać :) Tylną belke w b5 można odkręcić i młotkiem przesunąć. Ew skrzywić wpadając kołem w krawężnik. Wtedy pomoże wymiana, nie regulacja. EOT :)