Qvava Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Witam, Kupiłem nie dawno Audi A4 B7 2005 r. i mam problem z pilotem w kluczyku. Otóż ani jeden ani drugi nie działa tj. nie otwiera ani nie zamyka się z kluczyka. Bardzo proszę Panowie fachowcy pomóżcie !!!
bar.mag Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 moze baterie sa slabe?Ja tez ta mialem,po rozebraniu kluczyka i dokladnym wyczyszczeniu nie chcial dzialac wymienilem baterie i nic to nie dalo w koncu otwarlem auto przez zamek odpalilem i po tym dziala normalnie.
Qvava Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 może tak być jak piszesz, ale chyba jest mało prawdopodobne, że padły jednocześnie dwie baterie tj, w obydwóch kluczykach?
GRazny Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 no to trzeba zaprogramować ponownie... poszukaj na forum
Qvava Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 szukałem, ale niestety np. te http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/centralny_zamek_pilot_w_kluczyku_programowanie-t2162.0.html sposoby nie działają. Posiadam A4 B7 a tamte sposoby dotyczyły B6 ?
domjenick Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 sprobuj tego http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm tylko tam masz najpierw test,potem save,wiec po tescie,najpierw zakoduj kluczyk i potem zasejwuj,koduj kazdy kluczyk osobno-powinno pomoc
Qvava Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 Niestety nie mam VAG-a ale bardzo dziękuję !!! Może w inny sposób da się to zrobić?
domjenick Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 to tez czasem pomaga http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t61610.0.html;highlight=kodowanie+kluczyka+pilota
Qvava Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 po tym sposobie zresetował się kompter tj. data godzina itp. dalej kluczyki nie działają
domjenick Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 to moze odwiedz dzial o spotach w wawie,tam znajdziesz kogos z Vagiem
Qvava Opublikowano 16 Marca 2009 Autor Opublikowano 16 Marca 2009 a może padł moduł komfortu - jest to możliwe?
domjenick Opublikowano 16 Marca 2009 Opublikowano 16 Marca 2009 moze i padl,ale bez Vaga i tak sie niewiele dowiesz...
Qvava Opublikowano 22 Maja 2009 Autor Opublikowano 22 Maja 2009 słuchajcie - mam moduł komfortu nr. ...... z końcówką BC. Jak zadzwoniłem do serwisu zapytać ile kosztuje to zbladłem (1300 zł , oprócz tego okazało się, że w moim modelu nie montowali fabrycznie modułów komfortu nr ...... z końcówką BC tylko CN. SZOK!!! W takim razie nie ma innej możliwości tylko po prostu został podmieniony i moduł komfortu który posiadam nie jest od tego auta dla tego nie można zakodować kluczyków? Jest to możliwe? RĘCE OPADAJĄ
domjenick Opublikowano 22 Maja 2009 Opublikowano 22 Maja 2009 dobrze Ci radze,zanim wydasz jakakolwiek zlotowke w tym kierunku,oprucz paliwa,zeby dojechac na spota i pogadac z kims,kto posiada Vaga-a pogadaj ze Spankym-on ma do B7 Vaga z kablem w dobrej cenie-bedzie na przyszlosc
Qvava Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Opublikowano 27 Maja 2009 No i klapa odwiedziłem magika z VAG- iem i postawił diagnozę - moduł komfortu. Udało mi się skombinować inny moduł komfortu, załozyłem i dalej nic. Pozatym zauważyłem, że nie działa mi podświetlenie w drzwiach (oprócz klapy bagażnika) oraz pod nogami. Czy to ma jakiś związek z niedziałającymi kluczykami? Może ma ktoś jakiś pomysł? POMOCY !!!
domjenick Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 No i klapa odwiedziłem magika z VAG- iem i postawił diagnozę - moduł komfortu. Udało mi się skombinować inny moduł komfortu, załozyłem i dalej nic. Pozatym zauważyłem, że nie działa mi podświetlenie w drzwiach (oprócz klapy bagażnika) oraz pod nogami. Czy to ma jakiś związek z niedziałającymi kluczykami? Może ma ktoś jakiś pomysł? POMOCY !!! a zakodowales piloty do nowego modolu?jesli nie dziala,a dzialalo-to ten "nowy" modol chyba tez nie za bardzo-a on od jakiego auta pochodzi?
pav7 Opublikowano 27 Maja 2009 Opublikowano 27 Maja 2009 PANOWIE SPRAWA JEST TAKA : JEŚLI ROZBIERZECIE PILOTA I NIE ZŁOŻYCIE W CIĄGU JAKIŚ 15 MINUT KLUCZYK SIĘ PO PROSTU ROZKODUJE Z PAMIĘCI !! ZA DŁUGI CZAS BEZ PRĄDU .. MIAŁEM TAKI PRZYPADEK W WCZORAJ TRZEBA WSADZIĆ KLUCZ DO STACJI PRZEKRĘCIĆ W POZYCJE ,,ON,, WYCIĄGNĄĆ POWINIEN SIĘ ZAKODOWAĆ Z IMO ZROBIŁEM TAK Z KOMPLETEM I POMOGŁO ....
Rekomendowane odpowiedzi