Jump to content
IGNORED

[ALL B7] Pilot w kluczyku nie działa

Recommended Posts

Posted

Witam,

Kupiłem nie dawno Audi A4 B7 2005 r. i mam problem z pilotem w kluczyku. Otóż ani jeden ani drugi nie działa tj. nie otwiera ani nie zamyka się z kluczyka. Bardzo proszę Panowie fachowcy pomóżcie !!! :(

Posted

moze baterie sa slabe?Ja tez ta mialem,po rozebraniu kluczyka i dokladnym wyczyszczeniu nie chcial dzialac wymienilem baterie i nic to nie dalo w koncu otwarlem auto przez zamek odpalilem i po tym dziala normalnie.

Posted

może tak być jak piszesz, ale chyba jest mało prawdopodobne, że padły jednocześnie dwie baterie tj, w obydwóch kluczykach?

Posted

no to trzeba zaprogramować ponownie... poszukaj na forum

Posted

Niestety nie mam VAG-a :confused4: ale bardzo dziękuję !!! Może w inny sposób da się to zrobić?

Posted

po tym sposobie zresetował się kompter tj. data godzina itp. dalej kluczyki nie działają :wallbash:

Posted

to moze odwiedz dzial o spotach w wawie,tam znajdziesz kogos z Vagiem :wink4:

Posted

moze i padl,ale bez Vaga i tak sie niewiele dowiesz...

Posted

słuchajcie - mam moduł komfortu nr. ...... z końcówką BC. Jak zadzwoniłem do serwisu zapytać ile kosztuje to zbladłem (1300 zł :polew:, oprócz tego okazało się, że w moim modelu nie montowali fabrycznie modułów komfortu nr ...... z końcówką BC tylko CN. SZOK!!! W takim razie nie ma innej możliwości tylko po prostu został podmieniony i moduł komfortu który posiadam nie jest od tego auta dla tego nie można zakodować kluczyków?

Jest to możliwe? RĘCE OPADAJĄ :wallbash:

Posted

dobrze Ci radze,zanim wydasz jakakolwiek zlotowke w tym kierunku,oprucz paliwa,zeby dojechac na spota i pogadac z kims,kto posiada Vaga-a pogadaj ze Spankym-on ma do B7 Vaga z kablem w dobrej cenie-bedzie na przyszlosc :wink4:

Posted

No i klapa :wallbash: odwiedziłem magika z VAG- iem i postawił diagnozę - moduł komfortu. Udało mi się skombinować inny moduł komfortu, załozyłem i dalej nic. Pozatym zauważyłem, że nie działa mi podświetlenie w drzwiach (oprócz klapy bagażnika) oraz pod nogami. Czy to ma jakiś związek z niedziałającymi kluczykami? Może ma ktoś jakiś pomysł? POMOCY !!! :wallbash:

Posted

No i klapa :wallbash: odwiedziłem magika z VAG- iem i postawił diagnozę - moduł komfortu. Udało mi się skombinować inny moduł komfortu, załozyłem i dalej nic. Pozatym zauważyłem, że nie działa mi podświetlenie w drzwiach (oprócz klapy bagażnika) oraz pod nogami. Czy to ma jakiś związek z niedziałającymi kluczykami? Może ma ktoś jakiś pomysł? POMOCY !!! :wallbash:

a zakodowales piloty do nowego modolu?jesli nie dziala,a dzialalo-to ten "nowy" modol chyba tez nie za bardzo-a on od jakiego auta pochodzi?
Posted

PANOWIE SPRAWA JEST TAKA :

JEŚLI ROZBIERZECIE PILOTA I NIE ZŁOŻYCIE W CIĄGU JAKIŚ 15 MINUT KLUCZYK SIĘ PO PROSTU ROZKODUJE Z PAMIĘCI !!

ZA DŁUGI CZAS BEZ PRĄDU .. MIAŁEM TAKI PRZYPADEK W WCZORAJ

TRZEBA WSADZIĆ KLUCZ DO STACJI PRZEKRĘCIĆ W POZYCJE ,,ON,, WYCIĄGNĄĆ POWINIEN SIĘ ZAKODOWAĆ Z IMO ZROBIŁEM TAK Z KOMPLETEM I POMOGŁO ....