RafGolonka Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 (edytowane) Hey !;) Poprzednio Golfiarz teraz dołączyłem do rodziny posiadaczy A4 B7, okazyjnie zakupione, rocznik 2007, silnik BRD 170koni z nalotem 250kkm. Auto przyzwoicie wyposażone, pełen S-line, wtryski po akcji serwisowej. Jednak moja niestety tragiczną cecha charakteru jest to iż od używanego auta oczekuje stanu jak nowego, wiec czeka mnie mnóstwo pracy... Miedzy innymi: - poprawa pompy - uszczelnienie wtrysków - naprawa klimatyzacji - pełen serwis na oleju Pentrite - program - moze turbo hybryda - BOSE - zawieszenie - dystanse pod 5x100 ( felgi przyjdą z Golfa) A to zapewne wierzchołek całej góry. Myślę ze za kilka miesięcy się przesiądę Tymczasem tak wygląda A4: EDIT 08.05.19 Temat się ruszył, auto powoli jest odgruzowywane, obecnie trafiło do Kamila z CK-Project, zakres prac: - Pompa oleju wzmocniony wałek - EGR OUT, DPF OUT - Sprężyny tył bo d*pa brzydko siedzi - Zawiecha przód, wahacze Lemforder dla S-line, amory TRW - Rozrząd i pompa wody od kolegi @H4mm3R (dzięki!) - Pasek klinowy - Sprężarka klimy - Zestaw naprawczy schowka od kolegi @snajper007 (dzięki!) - Oryginalne osłony spodu (silnika i skrzyni) - Ogarnięta obudowa komputera i odpływ wody pod aku Edytowane 8 Maja 2019 przez RafGolonka
Gremlin0209 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Ładna sztuka ? Pierwsze co to sprawdził bym pompe i ewentualnie jej zrobienie... Co to za radio w środku? Android?
Adam87 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Opublikowano 13 Stycznia 2019 No i fajne autko Sporo masz już fajnych rzeczy, czyli rezania mniej Lista z modami narazie niewielka, ale z biegiem czasu się wydłuży... wiem sam po sobie Bezawaryjności życze Pozdrawiam
RafGolonka Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2019 Pompa idzie od razu do zrobienia, taki pakiet startowy ? Lista modów będzie aktualizowana, to tak na szybko, zobaczymy tez na ile budżet będzie elastyczny. Zobaczymy tez jak BRD będzie się spisywał, troszkę duzo jeżdżę wiec musi być w miarę bez awaryjnie. Radio to chinol z windowsem, moze później wjedzie z androidem ale dla mnie najważniejsza funkcja ze leci muza z spotify, do tego tez chce zaprojektować dostawkę pod uniwersalny uchwyt, i ja wydrukować tak by w miejsce org telefonu mieć swój.
the_naturat_com Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) RafGolonka moje poprzednie wozidło tez takie było.. Spoiler Edytowane 15 Stycznia 2019 przez the_naturat_com
RafGolonka Opublikowano 15 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2019 @the_naturat_com jaki silnik? Ja niestety z strasznym bólem serca oswajam się z myślą sprzedaży a w zeszłym roku włożyłem w niego lekka ręką 4k pln na głupoty
the_naturat_com Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 (edytowane) @RafGolonka to był 1.9 TDI AHF pociągnięty do 150KM. Sprzedałem pod koniec grudnia. Edytowane 15 Stycznia 2019 przez the_naturat_com
Rekomendowane odpowiedzi