Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Symphony II nie wykrywa emulatora zmieniarki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Setup: A4 B6, Symphony II (zwykle, nie BOSE), zmieniarka 'czajna ali express' dwa wejscia: USB i AUX - klon Yatour w innym opakowaniu + bez zintegrowanego czytnika kart.
Do tej pory działała bez problemów, zasada działania identyczna jak Yatour.
Nigdy nie było problemów z samym USB, problem pojawił się gdy jednocześnie miałem podłączone oba złącza- AUX i USB (wycebuliłem sobie myk że odbiornik BT podpiąłem pod AUX i w razie telefonu mam dźwięk na głośnikach).
Aby aktywować dźwięk z AUX należy wcisnąć SCAN, będąc w trybie emulatora (po wcisnieciu CD naciskamy ponownie, wtedy przechodzi na zmieniarke CDC01 itd.)

Problem pojawił się po kilku dniach od wprowadzenia takiego setupu w życie - podczas przełączania się na AUX wywaliło mnie na FM. Od tej pory nie jestem w stanie w ogóle uruchomić emulatora zmieniarki.

Najciekawsze jest to, że kombinując, co poszło źle, odkryłem, że odtwarzając płytę przy VOL na 0, to ledwie, ale jednak słychać muzykę z emulatora! Ledwie co, ale poznaję piosenki i generalnie widać że urządzenie nadal odtwarza. Tak jakby radio nie chciało/nie widziało urządzenia, ale mimo to sygnał w tle przebija. Spalone zasilanie emulatora...? 

Co sprawdziłem: inne pendrive, czytnik kart dołączony do zestawu (który działał), odpinałem aku, wyciagałem bezpiecznik radia, milion prób przepinania USB, wymuszenia na radiu żeby przeszło na emulator. nic.
Myślicie że usmażyło się wyjście emulatora na radio? Może miał ktoś podobny problem nie koniecznie z chińczykiem, ale np z Yatourem?

Od razu mówię, że nie mam szybkiej możliwości zajrzenia do emulatora, bo jest za radiem, a klucze poszły się kochać więc go nie wyjmę od ręki :( Kabelki poprowadzone do schowka.

Z góry dziękuję za pomocne wypowiedzi.
Wszystkiego dobrego,

Seweryn

Znalezione obrazy dla zapytania aliexpress vw audi interface