Sebalbn Opublikowano 10 Września 2024 Autor Opublikowano 10 Września 2024 34 minuty temu, tasior87 napisał(a): Jeśli chodzi o kolektory to nie tyle co się nad nimi zastanawiam co staram się na nie odłożyć siano. Zastanawiałem się właśnie czy masz muszle strony ciepłej od K04 - dobry ruch. Wydech 3 może być trochę za duży. Centralny cooler mi się nie widzi że względu na podcinanie zderzaka ale jak masz już gotowca to chyba nie ma co kombinować. Mam wykres i na tych turbinach wykrecili w innym aucie 480 km i 603 niuta więc jestem dobrej myśli... A co do coolera to tez bym wolał te boczne od Wagnera ale to kolejna kasa do wpakowania więc chyba na razie będzie ten co jest, zderzak się "dopasuje" Zobaczymy jakie będą temperatury w dolocie
tasior87 Opublikowano 10 Września 2024 Opublikowano 10 Września 2024 12 godzin temu, Sebalbn napisał(a): Mam wykres i na tych turbinach wykrecili w innym aucie 480 km i 603 niuta więc jestem dobrej myśli... A co do coolera to tez bym wolał te boczne od Wagnera ale to kolejna kasa do wpakowania więc chyba na razie będzie ten co jest, zderzak się "dopasuje" Zobaczymy jakie będą temperatury w dolocie Pamiętaj tylko, że korby poddają się przy ok. 650Nm.
Sebalbn Opublikowano 11 Września 2024 Autor Opublikowano 11 Września 2024 10 godzin temu, tasior87 napisał(a): Pamiętaj tylko, że korby poddają się przy ok. 650Nm. Tak tak wiem, nie chce przekraczać 600 NM, ja to będę zadowolony jak wypluje te 400km Jeszcze sporo rzeczy jest do zrobienia przy serwisie tego silnika jak już będzie wyciągnięty z budy ale na razie przepycham się z lakiernikiem bo prawdopodobnie czeka mnie ponowne lakierowanie auta, pojawiły się jakieś dziwne małe białe kropki na lakierze bazowym (pod klarem) i czekam na eksperta który oceni co tam się wydarzyło...
tasior87 Opublikowano 11 Września 2024 Opublikowano 11 Września 2024 9 godzin temu, Sebalbn napisał(a): Tak tak wiem, nie chce przekraczać 600 NM, ja to będę zadowolony jak wypluje te 400km Jeszcze sporo rzeczy jest do zrobienia przy serwisie tego silnika jak już będzie wyciągnięty z budy ale na razie przepycham się z lakiernikiem bo prawdopodobnie czeka mnie ponowne lakierowanie auta, pojawiły się jakieś dziwne małe białe kropki na lakierze bazowym (pod klarem) i czekam na eksperta który oceni co tam się wydarzyło... Nakładałeś jakieś powłoki po malowaniu ?
Sebalbn Opublikowano 11 Września 2024 Autor Opublikowano 11 Września 2024 39 minut temu, tasior87 napisał(a): Nakładałeś jakieś powłoki po malowaniu ? Tak, była 2 etapowa korekta lakieru, żeby wyciągnąć swirle z lakieru i powłoka gyeon cancoat evo, plus folia ppf pod klamki... Ale to wszystko dopiero po utwardzeniu się lakieru, bo auto wyjechało polakierowane w październiku 2023, przestało cała jesień i zimę w garażu i dopiero na początku sezonu zdecydowałem się na oddanie auta do chłopaków z detail support...
Sebalbn Opublikowano Sobota o 13:01 Autor Opublikowano Sobota o 13:01 Witam po przerwie, wrzucam kolejna aktualizację w temacie, doszły DP 3' w termice od Bizona, komplet pouliretanów na sanki przód + tył od Strongflex, podstawka mocal do montażu dodatkowej chłodnicy oleju, nowe zaworki zwrotne oleju ori ASO... W miedzy czasie niebieska s-ka pojechała na wyjęcie gratów na przeszczep, cały silnik jest już rozebrany, będzie nowa pompa oleju, nowe panewki, głowice pojechały na obróbkę i na szczęście gładzie cylindrów i tłoki wyglądają na całe mimo dużej ilości nagaru w silniku a może to znaczyć słabej jakości olej lub zbyt długie interwały wymiany... Dlatego tak ważne jest, żeby o to dbać Kilka fotek z prac i gratów co doszły 1
tasior87 Opublikowano Poniedziałek o 20:23 Opublikowano Poniedziałek o 20:23 Nową pompe oleju już namierzyłeś? Kolega na grupie sprzedawał jakiś czas temu nówkę ori, a z tego co wiem to ciężko już takie dostać.
Sebalbn Opublikowano wczoraj o 09:39 Autor Opublikowano wczoraj o 09:39 Hej, Tak tak już ogarnięta, została założona bardziej wydajna pompa oleju, żeby zejść trochę z temperaturą oleju i poprawić smarowanie. Auto składam w Vag Performance Lublin i Grzesiek tam ma bardzo dobry dostęp do wszystkich części. Dół silnika już złożony, czekamy aż wrócą głowice z obróbki, aktualnie wszystkie elementy tylnego zawieszenia i część przedniego jedzie w piach i malowanie proszkowe 1
tasior87 Opublikowano wczoraj o 16:53 Opublikowano wczoraj o 16:53 7 godzin temu, Sebalbn napisał(a): została założona bardziej wydajna pompa oleju, żeby zejść trochę z temperaturą oleju i poprawić smarowanie. O jakiej wydajniejszej pompie mówisz?
Sebalbn Opublikowano wczoraj o 18:32 Autor Opublikowano wczoraj o 18:32 1 godzinę temu, tasior87 napisał(a): O jakiej wydajniejszej pompie mówisz? Było zapytanie czy zakładamy oryginalna pompę czy poprawiamy fabrykę i dajemy pompę która jest bardziej wydajna, oczywiście poprawiamy gdzie się da i taka też padła decyzja. Podpytam dokładnie co to za pompa ale chyba ta z 2.5 tdi jest bardziej wydajna od ori s4, ale pewności nie mam, na pewno dam Ci znać jak będę znał dokładną specyfikację. Na ten moment zdałem się całkowicie na ogromną wiedzę VAG Performance Lublin, zrobili dziesiątki tych silników 2.7 I to w dużo mocniejszych specyfikacjach- można śmiało powiedzieć że mają ten silnik w małym palcu 42 minuty temu, Gorczyk napisał(a): Lubię takie zdjęcia 🫡 Powodzonka Dzięki za miłe słowa, który fan motoryzacji tego nie lubi 1
tasior87 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 21 godzin temu, Sebalbn napisał(a): Było zapytanie czy zakładamy oryginalna pompę czy poprawiamy fabrykę i dajemy pompę która jest bardziej wydajna, oczywiście poprawiamy gdzie się da i taka też padła decyzja. Podpytam dokładnie co to za pompa ale chyba ta z 2.5 tdi jest bardziej wydajna od ori s4, ale pewności nie mam, na pewno dam Ci znać jak będę znał dokładną specyfikację. Na ten moment zdałem się całkowicie na ogromną wiedzę VAG Performance Lublin, zrobili dziesiątki tych silników 2.7 I to w dużo mocniejszych specyfikacjach- można śmiało powiedzieć że mają ten silnik w małym palcu Dzięki za miłe słowa, który fan motoryzacji tego nie lubi To zapewne z 2.5 tdi ale tam trzeba ją coś trochę popieścić.
Rekomendowane odpowiedzi