Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam?. Bardzo długo mnie tu nie było?. Wyszło to trochę na plus, bo myślę że jest sie czym pochwalić jeśli chodzi o zmieny jakie zaszły w Mojej Miłości?. A więc do rzeczy?

Fotele "kubły" plus nowe szycie?

20180403_110228.jpg20180403_110235.jpg20180418_183604.jpg20180418_183612.jpg20180418_183620.jpg20180418_183631.jpg20180418_183642.jpg20180418_183709.jpg

20180403_110139.jpg

Do tego doszło obszycie kierownicy, gałki i mieszka zmiany biegów a także dźwigni ręcznego. Oczywiście sufit jak i wszystkie słupki w czerń?

Z zewnątrz zaminy kosmetyczne

-dokładka od cupry z przodu(tylna pdc jest już w garażu, ale czeka na montaż na wiosnę)

-w środkowej kratce zderzaka czerwony napis QUATTRO(jest na pokładzie?)

-felgi 17" 8j Rial Nogaro  (po ślubie w październiku zmiana na 18")

-szyby przestrzeni bagażowej i pasażerskiej zostały przyciemnione(odpowiednio 100% i 80%)

-lapy przednie z czarnym wnętrzem firmy DEPO a tylne LED jakiegoś innego producenta. Wpadły też zarówki kierunkowskazów LED(polecam)

-halogeny oklejone żółtą folią plus montaż modułu świateł jazdy dziennej i odprowadzania do domu

-przy okazji poprawek lakierniczych wpadnie lotka ala RS

Cytat

20180304_203831.jpg20180421_152441.jpg20180421_160102.jpg20180422_165716.jpg20181006_162728_HDR.jpg20190102_145142.jpg

Silnik, zawieszenie i napęd:

-narazie tylko mapa, ale w planach jest większe turbo, IC, wtryski i przerobienie pompy na 11" i może wydech(jeśli macie jakieś informacje odnośnie sportowych katalizatorów MAGNAFLOW, to poproszę) 

-EGR out

-sprzegło zmienione na dwumase AWX

-sprężyny obniżające -30 Eibach Pro Kit. Amory narazie seria, ale jak skończą swój żywot zmiana na coś sztywniejszego. Przy okazji poliuretan w stabilizChyba

Chyba o niczym nie zapomniałem?. Pozdrawiam Pasjonatów?

20180421_160110.jpg

20180423_192040.jpg

20181006_161744.jpg

20181007_112059_HDR.jpg

Posted

Siedzenia kozak!

Ile taka przyjemnośc jeśli mozna wiedziec? 

Posted

Dzięki?. Jeszcze trochę pracy i pomysłów na Lalunie mam?. Fotele, kanapa, boczki drzwi, pasy bezpieczeństwa, dźwignia ręcznego, lewarek zmiany biegów i gałka-około 6k

Posted

Pięknie wyszło to obszycie ?

Posted

Fotele robią robotę. Ale te pasy to trochę kopia z e36 motorsport i tak średnio w moim guście pasują

Posted

Inny kolor by nie pasował?. Przynajmniej według mnie, bo podświetlanie jest czerwone?

Posted
W dniu 21.01.2019 o 18:05, JanuszA4Quattro napisał:

Chyba o niczym nie zapomniałem?

Zapomniałeś podstawowego opisu samochodu: silnik, rok, jakaś krótka historia ?

Poza zdjęciami tapicerki dobrze byłoby dodać jakieś na których widać samochód w całości ?

Posted

Dobry awant nie jest zly:thumbup1:

Przod wyglada bardzo ladnie.

Sluchaj nie lepiej bylo kupic recarosy a reszte hajsow zostawić na co innego????

Zrob pelen opis bo nie kazdy dojdzie ze to diesel w awancie.

Graty?

Posted (edited)
W dniu 25.01.2019 o 23:10, granatowy napisał:

Zapomniałeś podstawowego opisu samochodu: silnik, rok, jakaś krótka historia ?

Poza zdjęciami tapicerki dobrze byłoby dodać jakieś na których widać samochód w całości ?

Już poprawiam?. Silnik to pancerne 1.9 TDI AFN w którym narazie zrobiona została tylko mapa?. Gdyby nie to, że hajtam się w tym roku napewno moc by wzrosła?. A krótka historia? Dlaczego b5 w Avancie? Miłość do A4 zaczęła się po przejechaniu się A4 kuzyna. Czerwony sedan w ośce z tym samym silnikiem. Wtedy stwierdziłem "muszę takie mieć" i kupiłem. Avanturnika w QUATTRO. Miłość od pierwszego wejrzenia. I tak już jest ze mną od prawie 6 lat i na wieki wieków już zostanie?. Fotki wpadną w kwietniu po detalingu u kumpla?

Edited by JanuszA4Quattro
Posted
W dniu 26.01.2019 o 05:23, wesz82 napisał:

Dobry awant nie jest zly:thumbup1:

Przod wyglada bardzo ladnie.

Sluchaj nie lepiej bylo kupic recarosy a reszte hajsow zostawić na co innego????

Zrob pelen opis bo nie kazdy dojdzie ze to diesel w awancie.

Graty?

Szczerze Ci powiem, że fotele recaro nigdy mi się w zwykłym A4 nie podobały. No po prostu nie pasują do diesla?

Posted
3 godziny temu, JanuszA4Quattro napisał:

Szczerze Ci powiem, że fotele recaro nigdy mi się w zwykłym A4 nie podobały. No po prostu nie pasują do diesla?

?

• Upvote 1
Posted

Auto nie w moim typie ale powiem Ci że fotele wyszły pięknie. Podziel się info jaki koszt takiego obszycia razem z boczkami ?

Posted
32 minuty temu, DEVONIPX napisał:

Auto nie w moim typie ale powiem Ci że fotele wyszły pięknie. Podziel się info jaki koszt takiego obszycia razem z boczkami ?

W dniu Tuesday, January 22, 2019 o 19:57, JanuszA4Quattro napisał:

Dzięki?. Jeszcze trochę pracy i pomysłów na Lalunie mam?. Fotele, kanapa, boczki drzwi, pasy bezpieczeństwa, dźwignia ręcznego, lewarek zmiany biegów i gałka-około 6k

Juz pisal jakie koszta, troche dużo ale jednak co nowa tapicerka to nowa. Aby dobrze ją zabezpieczyć i cieszyć sie wyglądem. Ładne autko tylko te żółte halogeny troche nie bardzo do czarnego i czerwonych napisów quattro ale ogólnie to ładna a4ka. Pozdrawiam.

Posted (edited)
7 godzin temu, DEVONIPX napisał:

Każdy furkę robi pod siebie?. Całe wnętrze(nie tylko fotele) pod 6tyś

Edited by JanuszA4Quattro
Posted
7 godzin temu, Sebalbn napisał:

Juz pisal jakie koszta, troche dużo ale jednak co nowa tapicerka to nowa. Aby dobrze ją zabezpieczyć i cieszyć sie wyglądem. Ładne autko tylko te żółte halogeny troche nie bardzo do czarnego i czerwonych napisów quattro ale ogólnie to ładna a4ka. Pozdrawiam.

Jednak we mgle robią robotę?. W lampy też mam wsadzone żarówki h7 żółte selektywne i są mega. To samo w deszczu?

Posted
45 minut temu, JanuszA4Quattro napisał:

Jednak we mgle robią robotę?. W lampy też mam wsadzone żarówki h7 żółte selektywne i są mega. To samo w deszczu?

Na prawdę, jest aż tyle lepiej ? Zawsze myślałem, że to chodzi bardziej o aspekty wizualne niżeli o poprawe widoczności. A dokładke doklejałeś do zderzaka przedniego ? Fajnie to wygląda. A zawias masz ori 1be + sprężyny eibach ? 

Posted
W dniu 4.02.2019 o 20:56, Sebalbn napisał:

Na prawdę, jest aż tyle lepiej ? Zawsze myślałem, że to chodzi bardziej o aspekty wizualne niżeli o poprawe widoczności. A dokładke doklejałeś do zderzaka przedniego ? Fajnie to wygląda. A zawias masz ori 1be + sprężyny eibach ? 

Tak. Im bielsze światło, tym bardziej zlewa się z mgłą czy też wchłania je woda na drodze. Aczkolwiek, nigdy przeciwmgielnych nie używam po zmroku. Zwłaszcza gdy droga jest mokra. A co do zawiasu to dokładnie tak. Dokładka jest na wkrętach, ale w planach jest zespawanie ją z ori dokładką + malowanie w kolor nadwozia