DW_4AA44 Posted January 30, 2019 Posted January 30, 2019 Mam pytanie - czy ktoś się orientuje do czego podłączone to wyjście podciśnienia z kolektora ssącego w 1,6 ADP? Na aucie znajduje się on poniżej przepustnicy (żeby się do niego dostać trzeba też zdjąć zbiorniczek wyrównawczy płynu) i łączy kolektor za pomogą krótkiego wężyka gumowego ze sztywną rurką, której nie mogę znaleźć gdzie prowadzi
DW_4AA44 Posted February 1, 2019 Author Posted February 1, 2019 Dobra, chyba znalazłem Wygląda na to, że z drugiej strony łączy się z dolotem pod odmą Pytałem, bo po wymianie tam jednej opaski auto nagle odzyskało moc w dolnym zakresie obrotów... Swoją droga myślałem, że to coś ważniejszego jest. https://www.catcar.info/audivw/?lang=en&l=c3RzPT17IjEwIjoiQnJhbmQiLCIyMCI6IkFVREkiLCI0MCI6IkF1ZGkgQTRcL0F2YW50IEV1cm9wZSIsIjUwIjoiMTk5OSAoICAgICAgICAgICAgID4%2BIDhELVgtMTk5IDk5OSkiLCI2MCI6IkVuZ2luZSIsIjcwIjoiMTMzMjMifXx8c3Q9PTcwfHxicmFuZD09YXV8fG1hcmtldD09UkRXfHxtZGw9PUE0ICAgfHxFcGlzPT0yMTh8fEVpbnNhdHo9PTE5OTl8fE1haW5Hcm91cD09MXx8QmlsZHRhZmVsPT0xMzMyM3x8R3JhZmlrPT0wMTMzMjUxNTY%3D
aztek Posted December 4, 2021 Posted December 4, 2021 (edited) Hej DW_4AA44! Powiedz, proszę: wężyk ten (od kolektora) idzie do króćca wspólnego z odpowietrzeniem pokrywy zaworów? Czy w króćcu tym jest coś na kształt zaworka? Pytam, bo u mnie jest całkowicie niedrożny (nie zabity brudem - po prostu króciec bez przelotu). Zamówiłem używkę do obejrzenia, ale wolę dopytać kogoś obeznanego. Pozdrawiam Aktualizacja: w używce przyłącze jest drożne. Edited December 10, 2021 by aztek aktualizacja
Recommended Posts