Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AMB] Sprężarka klimatyzacji padła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie, padła mi pompa od klimy, mechanik twierdzi że można regenerować za około 1000zł i zastanawiam się czy lepiej opłaca kupić się nowy zamiennik, przeglądam oferty na allegro i zastananwiam się czy np pompa od silnika 1.9 tdi będzie pasować do mojego silnika, czy wogóle pompy klimatyzacji różniły się coś ze względu na silnik??

Czy warto kupić np taką :

http://moto.allegro.pl/item563333368_sprezarka_klimatyzacji_audi_a4_1_8_turbo_2003_r.html

Jest z 2003 roku nie wiem czy to coś przeszkadza?? sprzedawca daje gwarancje rozruchową...

Proszę o jakieś porady ewentualnie może ktoś ma taką na sprzedaż

Pozdrawiam

Opublikowano

Powiem Kolego, że ja nie pchałbym się w używaną sprężarkę, nawet jeżeli dają gwarancję rozruchową. Zakładałem używkę z gwar rozruchową do A2, pochodziłą idealnie może z miesiąc i padła. Twoja stara sprężarka jest zatarta czy co innego jej dolega? Z tego co wiem zatartej sprężarki nikt nie regeneruje.

Co do tej z allegro to sprawdź Kolego numery na swojej sprężarce i porównaj z tą z ogłoszenia. Moim zdaniem powinna pasować,a kwestię opłacalności musisz sam rozwiązać.

Opublikowano

mi powiedziano że da rade bo ją rozebrali i że to bedzie kosztować 1000, też dają mi gwarancję, :mysli:

Opublikowano

W takim wypadku najlepsze rozwiązanie to naprawiać swoją. A ile dają tej gwarancji?

Opublikowano

gwarancja jest na rok, póki co klima smiga bez zarzutu

pozdrawiam i dzieki