udy Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Witam, Mam pytanie, padła mi pompa od klimy, mechanik twierdzi że można regenerować za około 1000zł i zastanawiam się czy lepiej opłaca kupić się nowy zamiennik, przeglądam oferty na allegro i zastananwiam się czy np pompa od silnika 1.9 tdi będzie pasować do mojego silnika, czy wogóle pompy klimatyzacji różniły się coś ze względu na silnik?? Czy warto kupić np taką : http://moto.allegro.pl/item563333368_sprezarka_klimatyzacji_audi_a4_1_8_turbo_2003_r.html Jest z 2003 roku nie wiem czy to coś przeszkadza?? sprzedawca daje gwarancje rozruchową... Proszę o jakieś porady ewentualnie może ktoś ma taką na sprzedaż Pozdrawiam
majkel_majki Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 Powiem Kolego, że ja nie pchałbym się w używaną sprężarkę, nawet jeżeli dają gwarancję rozruchową. Zakładałem używkę z gwar rozruchową do A2, pochodziłą idealnie może z miesiąc i padła. Twoja stara sprężarka jest zatarta czy co innego jej dolega? Z tego co wiem zatartej sprężarki nikt nie regeneruje. Co do tej z allegro to sprawdź Kolego numery na swojej sprężarce i porównaj z tą z ogłoszenia. Moim zdaniem powinna pasować,a kwestię opłacalności musisz sam rozwiązać.
milo222 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 ja ma po regeneracji ale dostałem 1 rok gwarancji a druga sprawa że nie wszystkie się da naprawić
udy Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Opublikowano 3 Marca 2009 mi powiedziano że da rade bo ją rozebrali i że to bedzie kosztować 1000, też dają mi gwarancję,
majkel_majki Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 W takim wypadku najlepsze rozwiązanie to naprawiać swoją. A ile dają tej gwarancji?
udy Opublikowano 28 Marca 2009 Autor Opublikowano 28 Marca 2009 gwarancja jest na rok, póki co klima smiga bez zarzutu pozdrawiam i dzieki
Rekomendowane odpowiedzi