Mariusz3636 Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Część mam duży problem z odpowietrzeniem układu chłodzenia silnika w audi a4 b6 1.8t 150km avi. Napiszę co zrobione i co wymienione: głowica po regeneracji dwa termostaty nowe pompa wody płyn nowy chłodnica nowa czujniki temperatur nowe korek do zbiorniczka wyrównawczego nowy, płukanie silnika bez chłodnicy.cisnienie w tłokach po 12bar. Mam nadzieję że ktoś pomoże rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję
bobikos Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Jeśli płynu ubywa to do sprawdzenie króciec z tyłu silnika. Jest caly wątek o tym, poszukaj na forum.
Mariusz3636 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Hej wszystko jest szczelne nigdzie nie kapie płynu nie ubywa połowa chłodnicy ciepła ciepło w środku a termostat nie puszcza teraz. Chłodnica wymieniona dało się odpowietrzyć a na drugi dzień zapowietrzony i drugi termostat nowy. Co mu jest???
Mariusz3636 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Mechanik odpowietrzal przez nagrzewnice. Tak jak napisałem wcześniej że na drugi dzień znów jest zapowietrzony. Mechanik podejrzewa że może być blok pęknięty dolny ale chcemy się doradzić żeby nie wymieniać bloku może to jakaś głupota że nie chce się odpowietrzyć
Rekomendowane odpowiedzi