Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Spalanie 19 litrów LPG po mieście to troche dużo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam a4 okolo pol roku kupilem ja z 3 miesiecznym gazem i palila tak kolo 9-trasa, 11-miasto, ostatnio zauwazylem ze spalanie wzroslo i postanowilem sprawdzic

po sprawdzeniu zalamka 19 litrow po miescie (jazda do 3500 obr/min),wyskoczylem na trase i wyszlo 13litrow

co moglo sie stac

Opublikowano

Gaz masz oczywiście sekwencyjny?? Jakiego producenta masz tą instalację??

Opublikowano

no stary to spalanie masz takie jak ja w 3,0 :eek: a moze wyjmowales AQ i sie komp rozprogramowal

Opublikowano

Może trzeba zrobić przegląd, od razu wszystko wyjdzie

Opublikowano

Na początek jedź do gazownika - niech wymieni filtr i wyleje z parownika syf, który nagromadził się przez zimę. Jeżeli się nie poprawi, to podłącz samochód pod VAGa. Zobaczysz tam zapewne błąd 00561 - adaptacja składu mieszanki. Jeżeli będzie ten błąd, to musisz jeszcze raz skalibrować instalację LPG. Z błędem 00561 silnik pracuje w trybie awaryjnym i może dużo palić.

Opublikowano
to musisz jeszcze raz skalibrować instalację LPG

I kalibracja powinna pomóc

• 1 rok później...
Opublikowano

a jak wyjołem akumulator i spalanie znacznie wzrosło to tez powinien gazownik skalibrowac od nowa instalacje?

Opublikowano

Ja mam od niedawna instalacje Stag-300, kilka tysiecy przejechanych i w miescie mieszcze sie z zakresie 10-12l lpg, zaleznie od stylu jazdy :rolleyes:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam od niedawna instalacje Stag-300, kilka tysiecy przejechanych i w miescie mieszcze sie z zakresie 10-12l lpg, zaleznie od stylu jazdy :rolleyes:

hej podłącze sie pod temat bo chce założyć gaz do swojego w najbliższych godzinach :) i tak myślałem nad stag300 bo tani ale nie wiem jaką reszte wziąśc żeby mi nie wcisnęli syfu, no i jaka butla wejdzie mi do sedana w koło ?

Opublikowano

Witaj ja jestem na swiezo z instalacjami bo sam bede montowac. Stag 300, wtryski magic jet (absolutnie nie z zestawu staga) reduktor 300km czyli np KM gold ostatecznie KM silver no i przewod 8mm----smigasz. Ja ze wzgledu na pewne komplikacje musze zakladac BRC :(

Opublikowano

hej podłącze sie pod temat bo chce założyć gaz do swojego w najbliższych godzinach :) i tak myślałem nad stag300 bo tani ale nie wiem jaką reszte wziąśc żeby mi nie wcisnęli syfu, no i jaka butla wejdzie mi do sedana w koło ?

Stag to taka mieszanka Polsko-Włoska, a u siebie mam zbiornik 67l, użytkowe 58l u Ciebie też powinien taki wejść ja tam jestem zwolennikiem jak największego żeby nie trzebabyło często na stację jeździć

Opublikowano

dobra jestem ugadany na czwartek z kolesiem na : sterownik SEC, z czujnikiem ciśnienia org BOSH, wtryski jakieś lepsze MAGIC coś tam i do tego butla 60 lub 55, zależy jaka wejdzie, jedynie co mi nie pasi to reduktor, gośc powiedział że w tym zestawie bedzie tommasetti 100kw cena za all = 2400 , jak myślicie ? bedzie ok ?

Opublikowano

Mi gosc powiedzial za staga 300- 2500zł brutto za all, lub stag 200- 2200 zł brutto all....

Opublikowano

no jednak sie zdecydowałem na tego SECa z czujnikiem BOSHa, fajne mam wtryski bo ich w ogóle nie słychać, no i nawet spoko wszystko zamontowali, w sumie narazie jestem zadowolony