Kavior78 Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 Zabieram się za wymianę oleju w skrzyni biegów w moim małyszu. Skrzynia HCG, manual 6 biegów quattro. W sieci wyczytałem, że powinny być dwa korki spustowe. W skrzyni, który namierzyłem i w torsenia, którego za cholerę znaleźć nie mogę. Czy może ktoś sprawdzić czy skrzynia HCG ma spust oleju w torsenie? Czy każda skrzynia quattro manual ma dwa korki spustowe?
Kavior78 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Wielkie dzięki za odpowiedź? Już się bałem, że pod poduszką jest schowany i trzeba będzie ściągać. Zmieniałeś u siebie olej? Info 100% pewne?
misiek95 Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 16 minut temu, Kavior78 napisał: Wielkie dzięki za odpowiedź? Już się bałem, że pod poduszką jest schowany i trzeba będzie ściągać. Zmieniałeś u siebie olej? Info 100% pewne? Zmieniałem. Korek jest jeden. Informacje które znalazłeś dotyczą skrzyni z innej "serii". Nie wiem dokładnie której ale HCG to 01X i one mają jeden korek
Kavior78 Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 To już jestem spokojny. W piątek wymiana:) Jeszcze raz dziękuje za pomoc.
MemberA4 Opublikowano 6 Lutego 2019 Opublikowano 6 Lutego 2019 Tylko skrzynie serii 01E w quattro mają dwa korki. Tak jak misiek95 napisał HCG (02X ?) ma jeden korek.
Rekomendowane odpowiedzi