adamsan Opublikowano 15 Lutego 2019 Opublikowano 15 Lutego 2019 musze wymienic 2 wtryskiwacze benzynowe w 2.0 fsi AWA -rozebrałem zasilanie ,wtryskiwacze dobrze widoczne ale za nic nie moge ich ruszyc-maja taka metalowa ,tasme ,owijke czy jak to sie nazywa ,ktora mozna zdjac,ale jak je wyciagnac nie uszkadzajac?potrzebny jakis przyrzad?zaraz przy głowicy maja widoczna kryze,czyzby pod te kryze cos do wyciagania wchodzilo?jakis przyzrzad?nigdzie nie moga znalezc pomocy,opowiesci ze mozna palcami to bajki,pomozcie.
koless1234 Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 kolego te blaszki służą do wyjmowania wtryskiwaczy, jest do tego specjalny przyrząd. Natomiast bez niego też da się je wyjąć, proponuję zalać je jakimś środkiem penetrującym i próbować ruszać nimi w prawo i w lewo.
adamsan Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Opublikowano 6 Marca 2019 dzieki za podpowiedz,niestety mimo podlewania roznymi preparatami nie dało sie ich nawet ruszyc,ale długich poszukiwaniach znalazłem filmik serwisu Bosch na ktorym pokazano jak sie je wyjmuje kiedy sa zapieczone-miałem racje,pod kryze wchodza lapki i mlotek podobny do blacharskiego do wyciagania wgniotek,
Rekomendowane odpowiedzi