Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

3 błędy silnika - VCDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam 3 błędy ( zdjęcie poniżej )

1. 17069 ECM Power Relay COntrol Circuit - o co chodzi z tym błędem, gdzie szukać przyczyny, czy to coś poważnego? Szukałem i nic konkretnego nie znalazłem.  Po usunięciu Vcds'em pojawia się znów. 

2. 17947 to błąd od czujnika położenia pedału sprzęgła, jutro mam zamiar go wyjąć i zlutować tą blaszkę według poradnika z forum. 

3. 16795 to coś z pompą powietrza wtórnego tak? Trzeba coś z tym robić czy mozna tak jeździć?

52020655_793812600980019_3142758274927951872_n.jpg

Opublikowano
  • Autor

Halo, halo ;) Spotkał się ktoś z błędem 17069? Pozostałe ze zdjęcia zostały ogarnięte 

Opublikowano

Pierwszy błąd był od zawsze? Auto ma alarm? Nie bawles się w kodowanie w żadnym z modułów? 

W necie można wyczytać że to błąd przekaźnika jest i związane z alarmem 

Opublikowano

Może zacznij od najprostszego czyli od przekaźnika

17069 / P0685 - Obwód sterowania przekaźnika mocy ECM (J271): obwód otwarty Możliwe objawy Lampka kontrolna awarii (MIL) WŁ Silnik się nie uruchamia Możliwe przyczyny Problem z zasilaniem dla ECM Wadliwy przekaźnik ECM (J271) Możliwe rozwiązania Sprawdź napięcie zasilania do ECM Sprawdź okablowanie i bezpieczniki Wymień uszkodzony przekaźnik ECM (J271) Specjalne notatki Jeśli zostanie znaleziony w 2005 do 2007 r. 2,5L NAR (North American Region) (1K) Jetta, sprawdź przewód zasilania T121 / 62 (czerwony / czarny) do ECM. W przypadku braku zasilania lub spadku napięcia przewód może zostać uszkodzony w odległości od 6 "do 18" od samego złącza. To spowoduje brak komunikacji oprócz braku uruchomienia.

Opublikowano
  • Autor
16 godzin temu, Kejsi napisał:

Pierwszy błąd był od zawsze? Auto ma alarm? Nie bawles się w kodowanie w żadnym z modułów? 

W necie można wyczytać że to błąd przekaźnika jest i związane z alarmem 

Pierwszy błąd był od kiedy kupiłem auto (początek stycznia) wtedy został podłączony komputer i wykasowany błąd, lecz po ponownym podłączeniu komputera znów jest owy błąd i za każdym razem gdy podepnie sie kompa,  wcześniej nie wiem czy był ten błąd.  Auto nie ma alarmu. Nie bawiłem sie w kodowanie.  

15 godzin temu, sitar napisał:

Może zacznij od najprostszego czyli od przekaźnika

17069 / P0685 - Obwód sterowania przekaźnika mocy ECM (J271): obwód otwarty Możliwe objawy Lampka kontrolna awarii (MIL) WŁ Silnik się nie uruchamia Możliwe przyczyny Problem z zasilaniem dla ECM Wadliwy przekaźnik ECM (J271) Możliwe rozwiązania Sprawdź napięcie zasilania do ECM Sprawdź okablowanie i bezpieczniki Wymień uszkodzony przekaźnik ECM (J271) Specjalne notatki Jeśli zostanie znaleziony w 2005 do 2007 r. 2,5L NAR (North American Region) (1K) Jetta, sprawdź przewód zasilania T121 / 62 (czerwony / czarny) do ECM. W przypadku braku zasilania lub spadku napięcia przewód może zostać uszkodzony w odległości od 6 "do 18" od samego złącza. To spowoduje brak komunikacji oprócz braku uruchomienia.

Okej, więc zacznę od przekaźnika. Dzięki wszystkim za pomoc :) 

Edytowane przez michall51