Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brd problem z opalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z odpalaniem mojego auta. Czasami musze dlugo krecic zeby odpalil. Samochod nie dawno odkupilem od siostry. Ona tez miala z tym problem ale z tym nic nie robila. Czasami odpala od strzala a czami trzeba dluzej pokrecic. Wymienilem narazie zaworek przy filtrze paliwa. Bez zmian. 

Opublikowano

A akumulator sprawdzałeś?

Opublikowano

miałem ten sam problem ,raz zapalał na strzała a raz trzeba było dłużej kręcić ..sprawdz koniecznie włącznik świateł ,jeśli na włączonych postojowych bedzie ci odpalał na strzała za każdym razem a na 0 o mijania trzeba bedzie chechłać to masz uszkodzony włącznik świateł który powoduje spadek napięcia ,,u mnie tak było ,koszt naprawy 40 zł ..daj znać jak przetestujesz!!!

Opublikowano
  • Autor

Wlasnie aku mi pada i juz jest zamowione. Jak nie pomoze to sprobuje podmienic włącznik swiatel z mojej starej b6 bo mam w nim przerobione mce z b7. Dzieki za info;)

Opublikowano

U mnie chyba to samo sie dziś pojawiło

padł akumulator i trzeba było na kablach startować przy nocnym mrozie -4st

aku mam 85Ah ma 3 lata wiec coś nie halooo by całkiem padł (raz kręci od kopa raz trzeba kręcić pare sekund)

dodam ze cały czas mam przełącznik ustawiony na AUTO

Dziś podczas prostowania z podniesioną maską cały czas mi sie świeca światła postojowe nawet jak dam na o czy Auto (no chyba ze to jakiś tryb Skandynawski?)

ale zakładam ze zżera mi napięcie wadliwy wyłączniki świateł.... :(

Opublikowano

Jeżeli problem z odpalaniem jest tylko na ciepłym silniku to prawdopodobnie rozrusznik juz nie kręci z taką prędkością jaką powinien. (komputer steruje podawaniem paliwa- jezeli rozrusznik będzie kręcił za wolno to komputer nie podaje paliwa na wtryski) Jak masz vcds to sprawdz z jaką prędkością kręci. U mnie tak było, zimny palił od strzała a jak ciepły to bylo trzeba długo kręcić. wstawiłem regenerowany rozrusznik i juz prawie rok nie ma problemów.