Matimi Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Witam. Spotkal sie ktos z was ze po przekroczeniu 50km/h zaczyna byc slychac delikatny cichy szum jakby ze skrzyni nie wazne czy jade na luzie czy na biegu. Tak jakby radio cicho szumialo albo delikatnie powietrze z kola zchodzilo. To nie uszczelki ani nic wydaje mi sie ze to ze skrzyni. Mial ktos moze taki problem? W aucie musi byc cicho zeby to uslyszec
Matimi Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 Niedawno skrzynia byla zmieniana na uzywke ale nie bylo tego po wymianie
wielkiszu666 Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Nie wiem. Kiedys tez wydawalo mi sie ze w skrzyni a okazalo sie ze w kole. Zaczalem od najtanszej opcji.
Matimi Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 W sumie masz racje moze zbieg okolicznosci... Zwalniam do 30 40 i cichnie.
wisiel Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Też bym obstawiał łożysko koła. U mnie padło w lewym, zmieniłem i cisza. teraz zaczyna szumieć z prawej ( szum typu jazdy po sfrezowanym asfalcie).
Matimi Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 U mnie dzwiek jakbym jakis mechanizm slyszal ale to moze byc mylne
Matimi Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 Nie wuje tylko jakby radio na maxa bylo zciszone i szumialo
W.W. Opublikowano 26 Lutego 2019 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zapiczony hamulec,jak u mnie, łożysko musi cały czas szumieć.Czy w obu zaciskach są tarcze spietrzające takie blaszki spec.i czy tłoczek w którymś zacisku nie zapieczony.Trzeba sparawdzić.Czy samochód rozwija pelną moc,rwie do przodu czy coś go pzrytrzymuje ? Sprawdz to powodzenia.THXWW
W.W. Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia Wracając do tematu,w roku 2023 zauważyłem,że przednie łożysko z prawej wyraźnie daje znać o sobie.Wymieniłem łożyska obydwa na nowe skf do tego piasty,kształt identyczny jak oryginał ,meyle.Łożyska wprasowane ,śruby 2x4 w zestawie z łożyskami.Teraz jest cichutko,aż się wierzyć nie chce. Z tylu jest na razie ok. Wymiana jest nieskomplikowana trwala 4 godziny. Stare łożyska audi i luzy jakie zobaczyłem,dopiero mi dały do myślenia,że powinienem je dawno wymienić.
Rekomendowane odpowiedzi