Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Dylemat LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam BRC , 20 tysięcy przejechane i brak usterek... jeśli mogę Ci kolego doradzić, zakładaj jak najbliżej domu w sprawdzonym zakładzie , który jest parę latek na rynku.. ja założyłem w Tarnowie 80km ode mnie, i jak byłem na głupim przeglądzie, mechanik zrobił jakieś głupie ustwienia i cały tydzień latałem na benzynce po Polsce bo auto wchodziło w tryb awaryjny... zrobiłem 1400 km na benzynie w 3 dni, gdyby był na miejscu to zdusiłbym go w ten sam dzień, a tak nie chciało mi się jechać 80 km spowrotem... co do oszczędności, auto spaliło mi na trasie 11.5 litra śrenio benzyny... normalnie przy takiej jeździe pali 15.5 gazu więc jest oszczędniej na pewno.... i ekologiczniej :kox:

Opublikowano

Z tą ekologią to też nie tak do końca, CO2 jest gazem cieplarnianym, ale gdy chodzi o ekonomię to rzecz jasna. Kolega kepasa ma słuszną rację zakładaj tam gdzie masz bliżej (i oczywiście w sprawdzonym serwisie), ja założyłem 75km od domu i z każdą pierdoła musiałem śmigać na benzynie. :wallbash:

Opublikowano

No koledzy dziś byłem zagazować swoją w Poczesnej k.Częstochowy instalacją BRC SEQUENT24, choć guru namawiał mnie na STAG'a ( widocznie więcej montują tych stagów i mają w nim już wprawę ).

Montaż wykonany uważam, że fachowo, iż montowały młode osoby, ale odpowiednio do tego wyszkolone, choć na pierwszy rzut oka wydawało mi się inaczej. Obsługa bardzo miła, szef udzielił mi rabatu na 20 zł <lol2> no i za całą instalkę zapłaciłem 2380zł. Jak na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolony, wkrótce napiszę ile wynosi spalanie.

Podczas jazdy nie czuć momentu przełączania się z benzyny na gaz i na odwrót, na wolnych obrotach podobnie.

Jeśli ktoś chciałby namiary na tą gazownię proszę o info na pw.

Jak narazie polecam ten zakład.