Jump to content
IGNORED

Prosba o analize logow A4 b7 1.8T BFB po mapie

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich 

Prosze o pomoc w przeanalizowaniu logow , w Audi a4 b7 1.8T BFB + mapa jakis rok temu ,chcial bym sie dowiedziec  czy wszystko ok , ogolnie od okolo tygodnia zauwazylem wyzsze spalanie przy tej samej charakterystyce spalanie wzroslo o okolo 2/2,5l .

W aucie jest jeden blad termostatu wrzucam rowniez w zalacznik lecz o tym bledzie wiedzialem i poprostu bede sie za niego zabieral w tym tygodniu .

W zalaczniku wrzucam logi .

Z Gory przepraszam za forme gdyz korzystam z OBDeleven i mam poprostu problem z wrzuceniem logowan na vaglogi. 

002+033.pdf

003+020.pdf

1.Dynamiczny 115+118.pdf

Screenshot_20190222-195526_OBDeleven.jpg

Posted

Sam program był robiony, bez  żadnych innych zmian w osprzęcie?

Jaka przepływka, bo dziwnie coś mierzy.

• Upvote 1
Posted

Przeplywka seryjna , byl sam program tylko ingerencja w sterownik silnika .

Posted

Jak masz niesprawny termostat to niedogrzany silnik i stąd więcej pali.

Dziwne te logi masz, nie wiem może coś przy zapisywaniu do pdf się powaliło, ale przepływ 150 przy 3 tys. obr to jest niemożliwe. Nie masz możliwości zwykłym vagiem porobić tych logów?

Posted

Termostat trzyma rowno 90 caly czas , wiec niedogrzany nie jest , wlasnie nie mam jak zwyklym vagiem ale sproboje przeksztalcic te wykresy zeby mozna bylo w jakis normalny sposob odczytac kolumny wartosci , zalezy mi zeby sie rzetelnie dowiedziec w jakiej kondycji jest serducho 

Posted
19 minut temu, Kudyś napisał:

Termostat trzyma rowno 90

Odczytane z czujnika temp. czy z zegarów? Na blacie będzie 90, a w rzeczywistości może być 80 stopni. Tak działają zegary w vagach, że od 80 albo i nieco ponad 70 stopni do 110 pokazuje na zegarach 90 ?

Prócz tego sporo cofa zapłony więc na pewno coś go boli.