Jump to content
IGNORED

kawałki plastiku w oleju

Recommended Posts

Posted

witam! 

Kilka dni temu chciałem sprawdzić poziom oleju i przy wyciąganiu bagnetu zauwarzyłem ze kawalek plastiku z bagnetu się ukryszylł i  wleciał mi do środka. Teraz pytanie. Czy mogę mieć z tym problem? sciagać miskę i szukać kawakła plastiku czy może czekać do nastepnej wymiany olej i wtedy to zrobić?

Posted

Na moje można spokojnie jeździć, i się nie martwić, smok od pompy oleju tego kawałka plastiku nie pobierze, prawdopodobnie plastyk "znajdzie sobie miejsce" i będzie tam siedział, tym bardziej nie jest taki twardy żeby narobić problemów na dole silnika, do góry (wałków rozrządu) on 99% nie dotrze.

Przy wymianie oleju, okazyjnie ściągniesz michę, wszystko tam umyjesz i będzie git

• Upvote 1
Posted

Dzięki Wielkie za szybką odpowiedź ;) w takim razię poczekam do wymiany i wtedy to zrobię 

Posted

Mi w Touaregu v10 wpadł bagnet do środka już z 30 tys km temu i nic się nie dzieje. Albo wyleciał już przy wymianie oleju albo znalazł sobie miejsce i sobie gdzieś leży. Masz dwa filtry. Pierwszy na smoku pompy oleju w misce, drugi zwykły papierowy. Obydwa to mogą wyłapać. Nawet bym nie potrzebnie miski nie ściągał bo i po co. Roboty kupa, koszt uszczelki nowej. Zapomnij o tym fakcie po prostu.

• Upvote 1