marcin3012 Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Witam. wki spraw Mam taki mały problem z podświetleniem tablicy rejestracyjnej,mianowicie nie działa ? Żarówki led sprawdziłem ,dziąłają. Sprawdzając miernikiem styki otrzymałem wartość ujemna od -0,25 do -0,64 V. Chciałbym uniknąć mandatu i samemu to naprawić ? Szukajac bezpiecznika odpowiedzialnego za te oświetlenie nie znalazłem go w skrzynce bezpiecznikow. Szukając na forum potwierdzilo sie to ,ze nie ma takowego. Dalej moje pomysły sie już koncza niestety. Wie moze ktos co moze być przyczyna braku pradu? Od czego zacząć? Pomóżcie
greg24 Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Ja też mam z tym problem. Świeci mi tylko lewa lampka. Podłączyłem nawet na krótko z lewej 2 kabelki do prawej i nadal nie świeci. Dla mnie to czarna magia nowe żarówki stykają się z blaszkami ale nie świeci ehh
pila24 Posted February 26, 2019 Posted February 26, 2019 (edited) Problem leży w blendzie w której mocowane są światełka. W wersji z plastiku owa blenda topi się od temperatury na całej długości niemal że. Zbyt cienkie ścieżki zatopione wewnątrz niej grzeją się,topią plastik i potrafią się przepalić. Edited February 26, 2019 by pila24
Recommended Posts